Gündem
  • 9.2.2016 08:49

Hainler kanalizasyonda öldürüldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bodrum kattaki yaralı teröristlerle ilgili önceki gece düğmeye basıldı. Operasyonda 60 teröristin öldürüldüğü iddia edildi. BDP’den “Yaralıların bulunduğu iki ev vardı. İkisine de operasyon düzenledi. Birincisi bodrumunda 26 yaralının bulunduğu, bombalama sonucunda yıkılan 4 katlı yer. İkincisi 60’a yakın kişi oldukları tahmin edilen yaralının bulunduğu ev. 30’un üzerinde ölü olduğu bilgisi var” açıklaması geldi. Şırnak Valiliği 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise “Teyit edilmemiş hiçbir habere itibar edilmemesi lazım. Bu sabah Şırnak Valiliğimizce bir açıklama yapıldı, sadece ona itibar edilsin” açıklamasında bulundu.
Güvenlik güçleri, günlerdir yaralıların olduğu iddia edilen Bostancı Sokak üzerindeki 23 nolu binanın bodrum katından çevrede bulunan 6 ayrı binaya kanalizasyon geçişlerinin olduğunu tespit etti. Böylece HDP’lilerin sürekli adres değiştirerek, ambulansları farklı yerlere yönlendirmesinin sebebi de ortaya çıktı. Operasyonun düzenlendiği bodrum katından geçişlerin bulunduğu binalarda Mamo ve Rozan kod adlı terör örgütü üst düzey yöneticileri ile 3 yabancı uyruklunun da aralarında bulunduğu bir grup teröristin saklandığı ortaya çıktı. Evlerden güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Binaları çembere alan güvenlik güçleri, operasyon için gece harekete geçti. Resmi rakamlara göre hainlerden 10’u öldürüldü. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, süpürme operasyonunu başlayınca devlete “Bu topraklarda ancak kanalizasyon temizlersiniz” demişti. Demirtaş’ın dediği çıktı(!) ve güvenlik güçleri kanalizasyonlardaki teröristleri temizledi.
Örgütün ağır darbe aldığı Cizre’de çember iyice daralıyor. 14 Aralık’tan beri devam eden operasyonlar tamamlanmak üzere. İlçede şimdiye kadar 574 terörist öldürüldü. Tuzaklanan 678 barikat kaldırıldı, 242 çukur kapatıldı. Dünkü operasyonlarda 2 asker ve 5 polis memuru yaralandı. Öte yandan yine Cizre’de insansız hava araçları teröristlerin mühimmat deposu olarak kullandıkları bir evden aldıkları roketi, başka bir eve iletmelerini kaydetti. Bu arada Diyarbakır’ın Sur ilçesinde de dün 6 terörist öldürüldü. Sur’da etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı ise 175’i buldu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:18

İLGİLİ HABERLER