Gündem
  • 21.8.2014 12:30

Hakimin paralel şantaj isyanı

HSYK’da kritik seçimler yaklaşırken paralel yapının buradaki tehdit ve şantaj girişimleri de artıyor. Paralel yapının isimsiz tehdit ve şantaj mektupları gönderdiği yargı mensupları, adalet.org sitesi üzerinden meslektaşlarına uyarılarda bulunuyor.

İsimsiz ve imzasız ihbar mektuplarıyla Alevi olduğu ve sol örgütlere sempati duyduğu iddiasıyla HSYK tarafından hakkında inceleme başlatılan, telefonları aylarca dinlenen Hakim Kurtuluş Tayanç Çalışır'dan meslektaşlarına tarihi çağrı...

HAKİMDEN MESLEKTAŞLARINA PARALEL ŞANTAJ UYARISI 
Ekim ayındaki HSYK seçimlerine dikkat çeken Çalışır yaşadıklarını meslektaşlarıyla paylaşarak, "HSYK seçimlerinden sonra cemaatin HSYK'ya egemen olması halinde beni ve senin gibi düşünenleri ne tür bir akıbet bekliyor olabilir? diye sordu.

Yargı mensuplarının kaderini belirleyecek HSYK seçimleri yaklaşırken Paralel yapının mağdur ettiği yüzlerce yargı mensubundan biri olan Hakim Kurtuluş Tayanç Çalışır'ın isyanı derin yapının yargı mensuplarını nasıl bertaraf ettiğini anlattı. İsimsiz ve imzasız ihbar mektuplarıyla ve illegal telefon dinlemeleri kurbanlarından biri olan Çalışır yargı mensuplarının internet portalı olan 'adalet.org'da yaşadıklarını anlatarak meslektaşlarına tarihi bir çağrıda bulundu.

İSİMSİZ İHBAR MEKTUPLARI
Alevi olmadığı halde HSYK'ya isimsiz ve imzasız gönderilen ihbar mektuplarıyla hakkında inceleme başlatıldığını anlatan Çalışır, "İsimsiz ve imzasız ihbar mektuplarıyla "alevi olduğum, bir sol terör örgütü sempatizanı olduğum, sağda solda siyasi konuşmalar yaptığım, Ak Parti Milletvekiline küfrettiğim", şeklinde asılsız ithamlarla şikayet edilmem üzerine; yargıç ve savcı meslektaşlarım, adliye personeli, belediye başkanı, ilçe jandarma komutanı ve daha bilmediğim kişilerin tanık olarak beyanları tespit edilmiş (neyse ki her kes gerçekleri söyleyince) hakkımda soruşturma izni çıkmamıştı" dedi.

SEÇİM SONRASINA DİKKAT
"Can güvenliğimden endişe ediyorum başlığıyla" kaleme aldığı yazıda yaşadıklarını meslektaşlarına anlatan Hakim Çalışır, "Şimdi vicdan sahibi, özgürlük yanlısı hukukçulara soruyorum. HSYK seçimlerinden sonra cemaatin HSYK'ya egemen olması halinde beni ve senin gibi düşünenleri ne tür bir akıbet bekliyor olabilir?" diye sorarak paralel yapının yargı üzerinde oluşturduğu tehlikeye vurgu yaptı. Telefonları hukuksuz bir şekilde dinlendiği ve yasadışı dinleme yapan paralelciler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Hakim Çalışır meslektaşlarına sorduğu sorulara "Elinizi vicdanınıza düşlerinizi özgürlüğe emanet ederek yanıtlayın lütfen?" dedi.

HSYK'NIN 22 ÜYELİ KRİTİK SEÇİMİ
22 kişilik Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 10 üyeliği için Ekim ayında seçim yapılacak. İlk derece mahkemelerindeki hakim ve savcılar, adli yargıdan 7, idari yargıdan 3 ismi HSYK asil üyesi olarak belirlemek için sandık başına gidecek. HSYK seçimlerinde adli ve idari yargıdan seçilecek 10 ismin yanı sıra, cumhurbaşkanı tarafından 4, Yargıtay üyeleri arasından 3, Danıştay üyeleri arasından 2, Adalet Akademisi üyeleri tarafından da 1 isim daha seçilecek ve Adalet Bakanı ile müsteşarının doğal üyesi olduğu 22 kişilik kurul seçimle yeniden belirlenmiş olacak.

TIR SAVCILARINA KORUMA
HSYK 3. Dairesinin bugün toplanacağı, ancak Adana'da MİT tırlarını durduran savcılar hakkındaki dosyanın gündeme alınmadığı öğrenildi. HSYK başmüfettişlerince, aralarında eski Adana savcıları Aziz Takçı ile Özcan Şişman'ın da bulunduğu 5 savcı hakkında hazırlanan rapor, Teftiş Kurulu Başkanlığına gönderildi. Teftiş Kurulu ise dosyayı hakim ve savcılar hakkındaki ihbar ve şikayetleri inceleyen HSYK 3. Dairesine iletmişti.

Kaynak: Star Gazetesi

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:25

İLGİLİ HABERLER