Gündem
  • 24.8.2007 12:41

HALAÇOĞLU HAKKINDA İNCELEME

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun Kayseri'de bir sempozyumda yaptığı konuşmayla ilgili inceleme başlattı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Halaçoğlu'nun yaptığı konuşmanın ses ve görüntü kayıtları, Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından incelemeye alındı.

Bant çözümü ve basında yer alan haberlerle ilgili polis incelemesinin, dosya halinde Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği öğrenildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının, Yusuf Halaçoğlu'nun konuşmasıyla ilgili incelemesini sürdürdüğü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Dernekleri Genel Merkezi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi ve Alevi Bektaşi Federasyonu adına ortak hazırlanan suç duyurusuyla ilgili dün verdiği ''yetkisizlik'' kararının ise henüz Kayseri'ye ulaşmadığı belirtildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi ve Alevi Bektaşi Federasyonu adına ortak hazırlanan suç duyurusunda, Halaçoğlu'nun, Kayseri'de geleneksel Dadaloğlu Şenlikleri kapsamında düzenlenen sempozyumda ve basına yansıyan açıklamalarında, ''Pek çok Kürt dediğimiz insan aslında Türkmen asıllıdır. Bugün Kürt olarak bilinen hatta hatta Alevi Kürt olarak bilinen insanlar maalesef Ermeni'den dönmedir'' şeklinde sözler sarf ettiği iddiasıyla soruşturma açılması istenmişti.

AA
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:40

İLGİLİ HABERLER