Gündem
  • 7.12.2016 00:07

Halep'teki Rus hastanesi havaya uçuruldu

Halep'teki Rus hastanesine düzenlenen saldırı sonucunda Rus doktorların hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını ifade eden Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) Operasyon Müdürü Brice de le Vingne, saldırının savaş kurallarının ihlali anlamına geldiğini vurguladı.

Sputnik'e verdiği demeçte tıbbi çalışmalar yürüten sağlık personelinin hayatını kaybetmesinden ötürü derin üzüntü duyduklarını kaydeden MSF yetkilisi, "Aileler için yıkıcı nitelikte olan bu ölümler, aynı zamanda en fazla ihtiyaç duyulan dönemde kitlelere sunulan tıbbi yardımları da etkiliyor" dedi.

'SALDIRI KABUL EDİLEMEZ'

Rus hastanesine yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu da belirten de le Vingne, "Kasıtlı da olsa, rastlantı sonucu da olsa, bu saldırı savaş kurallarının ihlali anlamına geliyor" diye ekledi. Suriyeli muhalif militanlar, dün Rusya Savunma Bakanlığı'nın Halep'te kurduğu hastaneye saat 12.21-12.30 arasında saldırı düzenlemişti. Bombaların hasta kabul bölümüne düşmesi sonucunda 2 Rus doktor hayatını kaybederken, bir doktor ağır yaralanmıştı. Hastaneye gelen siviller arasında da yaralananlar olmuştu. Rus askeri doktorlar, Halep'in doğusunda militanlardan geri alınan mahallelerin sakinlerine tıbbi yardım sunmaya başlamıştı. Doktorların kurdukları klinikte, çocukların tedavi edilmesi için bir bölüm, ameliyathane, yoğun bakım odası, laboratuvar ve röntgen birimi yer alıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 7.12.2016 01:14

İLGİLİ HABERLER