Gündem
  • 28.7.2016 00:19

Hava Kuvvetleri Komutanı'nın şoka sokan ifadesi

HAVA Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, darbe girişimi sırasında nasıl rehin alındığını ve darbe gecesi yaşadıklarını, mağdur sıfatıyla verdiği 5 sayfalık ifadesinde anlattı. Ünal, darbeciler tarafından rehin alınarak Akıncı Üssüne getirildiğinde, 16 savaş uçağının hazır halde gördüğünü söyledi. Ünal, “yasa dışı kişilerin” eline geçen Ankara’daki Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nin  emirlerinin dinlenilmemesi için talimat verdiğini de belirtti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, 5 sayfalık ifadesinde, İstanbul’da katıldığı düğünde nasıl rehin alındığını bütün detaylarıyla anlatarak, şunları belirtti:

"DÜĞÜNDE OLAĞANÜSTÜ DURUM HİSSETMEDİM"

Muharip Hava Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'in kızıyla emekli Hava Tuğgeneral'in oğlu İstanbul Deniz Kulübündeki yapılan düğüne davetli olarak gittim.Saat 19:30 sıralarında düğün salonunda bulunuyordum. Bu saatte kadar da herhangi bir olumsuzluk ya da olağanüstü bir durum hissetmedim.

"EŞİM BENİ ARADI"

Tahminime göre saat:21:30 sıralarında eşim beni telefonla aradı Genelkurmay'da görevli Hava Korgeneral Fikret Erbilgin'in gözaltına alındığını bana söyledi ve durumun ne olduğunu merak ettiğini söyledi.

Orgeneral Hulusi Akar, Tümgeneral Mehmet Dişli'ye böyle bağırmış: Manyak mısın


"TELEFONDAN JET SESLERİNİ DUYDUM"

Bunun üzerinde ben de Ankara'da vekil olarak bıraktığım Tümgeneral Cevat Yazgılı’yı aradım. Ben Cevat Yazgılı ile telefonla Ankara'da ne olduğunu konuşurken telefondan jet seslerinin geldiğini duydum, ne olduğunu sordum, kendisi "ben de bilmiyorum ancak şu anda Ankara'nın üzerinde jetler geziyor" dedi.

"HAKAN EVRİM 'MECBURUM' DEDİ"

Ben de kendisine Hava Kuvvetleri Harekat merkezine giderek duruma hemen el koymasını emrettim, bunun üzerine ben de Ankara Akıncı 4. Üs Komutanlığı’nın komutanı olan Tuğgeneral Hakan Evrimi telefonla aradım.

Uçakların kendisi tarafından uçurup uçurulmadığını sordum. Hakan Evrim bana "görevi ben verdim, mecburdum" dedi. Ben de kendisine "Böyle bir mecburiyet yok, havayauçak kalkmayacağına dair emir size verildi" dedim.

Orgeneral Galip Mendi: Sen de mi... Yazıklar olsun Murat

"BANA 'CANINIZ TEHLİKEDE' DEDİ"

Bana "Durum bildiğiniz gibi değil, benim de canım tehlikede sizin de canınız tehlike" dedi. Bu konuşmadan önce ben darbecilerin kendisini de tehdit etmiştir diye düşünmüştüm ancak daha sonra bu işin içerisinde kendisinin de olduğunu anladım.

Bana "Yanımdakiler konuşmamızın sonlandırılmasını istiyorlar” dedi ve telefonu kapattı. Ben daha sonra bir iki kez daha telefonla kendisini aramama rağmen ve telefonunun çalmasına rağmen telefonu açmadı.

"AKIN ÖZTÜRK'ÜN AKINCI'DA OLDUĞUNU BİLİYORDUM"

Bunun üzerine ben Orgeneral Akın Öztürk’ü aramayı planladım, ben Akın Öztürk'ün Akıncı'da torunlarının yanında olduğunu biliyordum, Akın Öztürk’ün damadı Hakan Karakuş'un Akıncıdaki 141. Filonun komutanı olduğunu biliyordum.

"AKIN ÖZTÜRK'E UZUN SÜRE ULAŞAMADIM"

Akın Öztürk’ün telefonuna uzun süre ulaşamadım, daha sonra Korgeneral Mehmet Şanver'den Akın Öztürk’e ulaşmasını söyledim, Mehmet Şanver Akın Öztürk’e telefonla ulaşınca telefona bana verdi.

Orgeneral Yaşar Güler’in ifadesinde Akın Öztürk detayı

"SENİN EMİRLERİN HİLAFINA DARBE Mİ YAPIYORLAR"

Ben Akın Öztürk'e "Ankara'da uçak uçuruyorlar, ne oluyor oralarda, senin emirlerin hilafına darbe mi yapıyorlar" diye sordum, kendisi bana "ben sadece gece uçuşu olduğunu zannediyorum, ben bir araştırayım" dedi, bende kendisine "gece uçuşu değil Ankara'da alçak uçuşlar olduğunu" söyledim.
Bundan sonra Akın Öztürk bana hiçbir şekilde dönüş yapmadı. Yapmaya teşebbüs etmiş olmuş ise de, telefon bende olmadığından bana dönmeye teşebbüs edip etmediğini bilemiyorum. "Bunun üzerine ben düğünde bulunan Üs Komutanlarını çağırıp topladım. Dedim ki "herkes kendi Üssünü arasın, hiçbir şey şekilde uçuş olmadığını ve olmaması gerektiğini teyit edin" diye emir verdim.

"HANGİ ÜSTEN UÇUŞ OLURSA O ÜSSÜN KOMUTANI DİVANI HARPLİKTİR"

“Herhangi bir üsten uçuş olursa o üs komutanı Divanı Harplik’tir, bunu bilin” diye söyledim. Bunun üzerine düğünde bulunan tüm üs Komutanları üslerini arayarak bu emrini ilettiler ve bir faaliyet olmadığını teyit ettiler, ancak Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü hariç, Diyarbakır 8.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe Diyarbakır'daki üsten 6 adet F-16’nın kalkışa hazır şekilde beklediğini söyledi.

Genelkurmay açıklamasındaki Akın Öztürk detayı


"DERHAL KALKIŞIN ENGELLENMESİ EMRİNİ VERDİM"

Ben derhal kalkışın engellenmesi emrini verdim. Kendisi, sürekli Diyarbakır Üs Harekat Komutanı Kurmay Albay soyismi Akgülay olan Kurmay Albayı sürekli telefonla aradı ve uçuşun durdurulması emrini verdi.

"UÇAKLAR EMRİ DİNLEMEYEREK KALKTI"

Ancak bir müddet sonra uçakların emri dinlemeyerek kalktığını söyledi. Kuleden kalkmış olan, uçakların inmelerini emrettik, ancak Diyarbakır kulesi havada bulunan uçaklardaki pilotların bu emre karşı cevap vermediklerini ilettiler.

Bunun dışında düğünde bulunmayan İncirlik 10. üsten de iki adet havada yakıt ihmal tanker uçağının kaldırıldığını öğrendim. Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercanvan'a telefonla ulaşmaya çalıştım ancak telefon çaldığı halde kendisi telefonu açmadı.

Bunun üzerine Eskişehir'deki Hava Harekat Merkezine nöbetteki Tuğgeneral Recep Ünal'a ulaştım ve tüm radarlar üzerinden çağrılar yaparak, tanker uçakların ve jet uçaklarının kendi üslerine dönmelerini emrettim.

"CEVAT YAZGILI'YI ARAYIP DURUMA EL KOYMASINI EMRETTİM"

Bir müddet sonra Recep Ünal çağrılar yaptığını ancak çağrılara cevap verilmediğini bana iletti. Bu arada Ankara'daki Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinin devreye girmesi için Hava Kuvvetleri Harekat Merkezine ulaşmaya çalıştım, Ankara Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi çağrılarıma cevap vermedi.
Bunun üzerine Ankara da Kurmay Başkanı olarak görevli olan Tümgeneral Cevat Yazgılı'yı tekrar arayarak harekat merkezine gitmesine ve duruma el koymasını emrettim.

"TUĞGENERAL ELİ SİLAHLI..."

Cevat Yazgılı bir müddet sonra beni arayarak tuğgeneral Aydemir Taşçı’nın Hava Kuvvetleri Karargahının girişinde eli tabancalı olarak cep telefonunu benim emrim, yani Hava kuvvetleri komutanı olan ben Abidin Ünal'ın emri olduğunu söyleyerek Cevat Yazgılı’nın cep telefonunu almış.

Bu arada Hava Kuvvetleri Harekat Merkezine girmeye çalıştığını ancak kapının içeriden kilitli olduğunu, kapıdaki nöbetçi uzmanın çavuşun da girişlerin yasak olduğunu söylediğini bana Cevat Yazgılı iletti. Bende kendisine Hava Kuvvetlerinden ayrı bir müfreze oluşturarak kapıyı zorlayarak açmasını emrettim, çünkü içeride Tuğgeneral Sami Özatak ile Tuğgeneral Kemal Mutlum ve Kurmay Albay Devrim Orhan'ın bulunduğu Cevat Yazgılı bana söyledi.

"BU EKİBİN DARBEYİ DESTEKLEYİCİ EMİRLER VERDİĞİNİ TESPİT ETTİK"

Bu ekibin birliklere emirler yağdırarak darbeyi destekleyici emirler verdiğini tespit ettik. Bu nedenle harekat merkezinin en kısa sürede ele geçirilmesi gerekiyordu. Tekrar ekiple kapıya geldiğinde kapıdaki uzman çavuşun havaya ateş ederek kendilerine engel olmaya çalıştığım söyledi.

Bu esnada benim genel sekreterim Kurmay Albay Veysel Kayak ile özel sekreterim Gökhan'ın Cevat Yazgılı’yı derdest etmek üzere üzerine çullandıklarını ve eline kelepçe taktıklarını öğrendim. Bu bilgilerin hepsini bana Cevat Yazgılı aktardı.

"HAREKAT MERKEZİNİ KÖR ETMELERİ EMRİNİ VERDİM"

Ben kendi genel sekreterim Kurmay Albay Veysel Kavak’ı arayarak Cevat Yazgılı’nın emrine girmelerini emrettim, aynı zamanda Hava Kuvvetleri MEBS Başkanlığından Albay Ketencioğlu’nu arayarak gidip Cevat Yazgılı’nın emrine girmesini ve Hava Kuvvetleri Harekat merkezini kör etmelerini, işlevsiz hale getirmeleri gerektiğini emrettim, yani elektriklerin, bilgisayar sistemlerin, telefonların kesilmesini emrettim. Bu emrimi yerine getirdiler, içeridekilerle hiçbir şekilde temas kuramadıklarını söylediler.

"BÜTÜN BİRLİKLERE: HİÇBİR UÇAK UÇMAYACAK"

Bu esnada ben düğün salonunun olduğu yerden Eskişehir’de bulunan Hava Harekat Merkezine telefonla bütün birliklere yayınlanmak üzere "Ankara'daki Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi yasa dışı kişilerin elindedir, buradan verilen emir hiçbir şekilde yerine getirilmeyecektir, bütün emirler Eskişehir Hava Harekat Merkezinden benim adıma yayınlanacaktır, ben emir vermediğim sürece hiçbir uçakta uçmayacaktır" şeklinde emir verdim.

Bu mesaj bütün birliklere hemen yayınlandı, böylece Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi yetkilerinin Eskişehir Hava Harekat Merkezinde olduğunu ilettim. Bu süre içerisinde Eskişehir Hava Harekat merkezinde tuğgeneral Recep Ünal sorumluydu, Recep Ünal'ı takviye etmek için hemen düğün salonunda bulunan Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nu ve Korgeneral Nihat Kökmen'i en kısa sürede Eskişehir'e yola çıkmak üzere katılmalarını emrettim.

"BİRİNCİ AMACINIZ AKINCI'DA JET TRAFİĞİNİN DURDURULMASI"

Bu arada izinde olan Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan beni telefonla arayarak bir emrimin olup olmayacağını sordu, ben de kendisine en uygun vasıta ile Eskişehir'e hızlı bir şekilde gitmesini emrettim. Yine ayrıl anda Erdek’de izinde bulunan Tümgeneral İdris Aksoy beni arayarak bir emrim olup olmadığım sordu, ona da aynı şekilde en uygun vasıta ile Eskişehir'e hızlı bir şekilde gitmesini emrettim. Bu personele birinci amaçlarının Akıncı’da devam eden jet trafiğinin durdurulması olduğunu hatırlattım.

"SİZ KİMDEN ALIYORSUNUZ DEDİM, 'BİLMİYORUZ KOMUTANIM' DEDİLER"

Ben bu konuşmaları yaparken otel yönetimi bize toplantı masası olan toplantı odasına geçmemizi teklif etti, biz oraya geçtik, yolcu ettiklerim hariç düğünde bulunan 17 general masanın etrafında durum değerlendirilmesi yapmaya başladık, yaklaşık 23:30 sıralarında toplantı odasının kapısına eli silahlı ve tam kamuflajlı Ankara'da bıraktığım korumalarımın kapıda belirdiğini gördüm, bana "Sizi güvenliğinizi sağlamaya geldik komutanım" dediler, ben bunun ne anlama geldiğini anlamış olmakla beraber kendilerine "Size böyle bir emir vermedim, kimden emir alıyorsunuz” sorusunu sordum, "Bilmiyoruz komutanım" dediler, ben de kendilerine "bizi rahat bırakın, uzak durun" dedim.

"ISRAR EDİNCE DUVARA CAMA ATEŞ ETTİLER"

Tümgeneral İsmail Güneykaya eşini görmek için dışarıya çıkmaya teşebbüs edince, ona engel olmak istediler, ısrar edince duvara cama doğru ateş ettiler, yere ateş etmediler, tekrar sakin olmaları emrini verdim, duruldular, ancak yeni heyetin gelmesini beklediklerini anladım.

"İKİ TUĞGENERALİN KELEPÇELENDİĞİNİ GÖRDÜM"

Saat: 24.00'e yaklaşırken yaklaşık 10 kişi civarında tam teçhizatlı bir grup bağırarak ve tavana ateş ederek antreye geldiler, hepsinin ellerinde plastik kelepçeler vardı. Ben herkese sakin olmalarını tembihledim, beni ilk gelen gruba teslim ettiler ve helikoptere gitmemizi istediler, dönüp baktığımda diğer arkadaşlarımın kelepçelenmekte olduğunu ve hatta iki tümgeneralin yere yatılarak kelepçelendiğini gördüm.

"BANA KELEPÇE TAKMADILAR"

Bana kelepçe takmadılar, helikoptere gittik, helikopter Sabiha Gökçen Havaalanına indi, bu helikoptere sadece beni bindirdiler ve orada hazır bir CN235 CASA uçağının beklediğini gördüm ve uçağa beni darbeciler bindirdiler ve bundan direk Ankara Akıncı Üssüne saat 02:00 sıralarında indik.

İninceye kadar helikopterden Eskişehir’deki arkadaşlarla temasa devam ettim, Eskişehir’den bana uçuşların halen devam etmekte olduğunu ve Ankara'ya hakiki mühimmat atıldığını ifade ettiler.

UÇUŞA HAZIRLANMIŞ 16 UÇAK...

Uçaktan inince beni bir minibüse bindirdiler, minibüsü kullanan genç bir üsteğmendi, beni özellikle uçuş hattını dolaştırarak buradaki faaliyetleri görmemi sağladılar, bütün uçaklar yaklaşık 16 uçak uçuşa hazırlanmış yandan fazlası mühimmat yüklü, bomba yüklü yani ve personel orada sürekli bir faaliyet halinde gördüm

Beni bu uçuşların yapıldığı filo komutanlığının önüne getirdiler, bu filo 141. Filo olarak bilinir. Minibüsten indiğimde ortalıkta 30'a yakın pilot gördüm, çoğunluğu teğnen, üsteğmen rütbesindeydiler, ancak binbaşı ve üstsubay rütbesinde olanlar da vardı.

"HEPSİNİN İSİMLİKLERİ SÖKÜLMÜŞTÜ"

Hepsinin göğsünün üzerinde bulunan isimlikleri sökülmüştü, beni. Akıncı 4. ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Ahmet Özçetin karşıladı. Bana 'hoşgeldiniz komutanım' dedi, ben kendisine 'hoşbulmadık' dedim. Bana "Bozulmuş ayarları düzeltmeye çalışıyoruz" dedi. Ben de "Senin ayarın bozulmuş" dedim.

"İKİ SİLAHLI ŞAHSI KAPIYA DİKTİLER"

Tüm konuşma bundan ibaret oldu, beni önceden hazırlanmış olan içinde sadece bir tane sandalye bulunan odaya aldılar, cep telefonlarımı istediler, iki silahlı şahsı da kapıya diktiler.

Kendisi çıkarken "size Allah akıl fikir versin, Allah sizi ıslah etsin, başka da bir şey demiyorum, seni de bir daha görmek istemiyorum" dedim ve ayrıldım, kapıyı üzerime kilitlediler ve ertesi gün saat 15:30'a kadar bu odada kaldım. Yanıma sadece sabahleyin bir kahvaltı getirdiler, bu esnada ellerimi ve ayaklarımı kelepçelemediler, gözlerimi de kapatmadılar.

Düğünden Öztürk'ü aradı: İkna et

"AKIN ÖZTÜRK ODAMA UĞRADI"

Saat: 09:30 sıralarında meydan pistlerine bombalar atılmakta olduğunu duydum. Bu saatten sonra tutuklu bulunduğum binada sesler birden bire kesildi, bu esnada Üs Karargahında bulunan tüm personelin toplantıya çağrıldığını sonradan öğrendim. Saat:12:00'ye kadar büyük bir sessizlik devam etti, saat:12.00 sıralarında YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk odama uğradı, ben kendisine durumun ne olduğunu sordum, o da bana kendisine benim, tarafımdan telefon edildiğinde kendisinin 4. Ana Jet üssünün Üs Komutanını telefonla aradığını, telefonu Tuğgeneral Hakan Evrim değil Tümgeneral Kubilay Selçuk’un açtığını söyledi.

"AKIN ÖZTÜRK VAZGEÇMELERİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİĞİNİ AKTARDI"

Kubilay Selçuk İzmir'de bulunan 2.Ana Jet Üs Komutanıdır. Kubilay Selçuk'a burada ne yaptığını sorduğunda Kubilay Selçuk’un kendisine faaliyete devam ettiklerini, kendisinin de gelmesini beklediğini ifade ettiğini söyledi. Akın Öztürk karargaha gittiğini, orada bu işi yapan ekiple görüşerek bu işten vazgeçmelerini gerektiğini, başarılı olamayacaklarını, bu işin felaketle sonuçlanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylediğini bana aktardı.

Ancak ikna olmadıklarını özellikle genç ekibin ısrarlı olduğunu, ancak meydanın bombalanmasından sonra artık durumu kaybettiklerini anladıklarını, tamamen kırıldıklarını ve bu işi sonlandırmak için, çözüm yolu aradıklarını ifade etti.

Akın Öztürk: 'Üsse torunumu görmeye gittim'

"NEDEN AKIN ÖZTÜRK'Ü DERDEST EDİP ETMEDİKLERİNİ BİLEMİYORUM"

Saat.09:00'dan 12:00'ye kadar Akın Öztürk’ün damadı olan Hakan Karakuş'a durumu iletip iletmediği, bu konularda konuşup konuşmadığını bilemiyorum, ayrıca bu darbe yapan askerlere karşı yukarıda anlattığım şekilde yaptıklarının yanlış olduklarını Akın Öztürk’ün onlara söylemesi üzerine bu darbeye teşebbüs eden askerlerin neden müdahale etmediklerini ya da neden Akın Öztürk’ü derdest edip etmediklerini bilemiyorum.

Akın Öztürk bana ayrıca sayın Genelkurmay Başkanım, Genelkurmay 2. Başkanının da Akıncı da bulunduğunu ve kendileriyle görüştüğünü ifade etti. Artık olayın sonuçlanmak üzere olduğunu, darbecilerin teslim olmayı planladıklarını söyledi.

"SAAT 15:30 SIRALARINDA TEKRAR GELDİ"

Bana bir daha uğrayacağını söyleyerek ayrıldı. Saat:15:30 sıralarında tekrar geldi, 2.Başkan ile beraber olduğunu ve çıkabileceğimizi söyledi, dışarı çıktık, 2.Başkan ile görüştüm, ayrıca İstanbul’da beraber olduğum generallerin de Akıncı üssüne getirildiğini duydum. Onları bulmadan ayrılmayalım dedim ve Yuvam 2 adlı eski bir misafirhanede tutulduklarını elinde telsiz bulunan sivil kıyafetli bir askerden öğrendim, bizi bu asker Yuvam 2 adli misafirhaneye götürdü.

"HER ODADA BİR GENERAL KURBANLIK KOYUN GİBİ..."

Misafirhaneye vardığımızda hiçbir güvenlik görevlisinin kalmadığını çoğunun teçhizatlarını bırakarak kaybolduğunu, odalara girdiğimizde ise her bir odada bir general ve ayağı bağlı, gözü kapalı, neredeyse kurbanlık koyun gibi beklemekte olduğunu gördük. Kısa sürede makas ve bıçaklarla kelepçeleri ve bağları çözdük.

Bu kelepçe ve bağları çözerken 2 Başkan Orgeneral Yaşar Güler ve burada bulunan 15 kişilik ekip yanımızda bulunuyordu, Akın Öztürk’te bu kelepçeler çözülürken, yanımızda bulunuyordu.

İşte Yarbay Karakuş'un ifadesi

"HAKAN KARAKUŞ'U HİÇ GÖRMEDİM"

Hakan Karakuş’u bu arada hiç görmedim, kendisiyle hiç görüşmedim, Akıncı Hava Üssünden Karargah Merkezine geldikten sonra sırayla arkamdan Orgeneral Akın Öztürk de geldi.

Hava Karargah Merkezinde diğer derdest edilmiş generaller. Korgeneral Hasan Küçükakyüz, Korgeneral Mehmet Şanver, Korgeneral Fikret Erbilgin, Korgeneral Atilla Gülan, Tümgeneral Mehmet Özlü, Tuğgeneral Bahri Biber, Tuğgeneral Ahmet Biçer, Tümgeneral Haluk Şahar, Tümgeneral Fethi Alpay da vardı. 

"AKIN ÖZTÜRK DARBECİLERLE BİRLİKTE ARAZİYE KAÇMADI"

Yani Akın Öztürk bizim arkamızdan Hava Kuvvetleri Karargah Merkezine geldi. Akın Öztürk Akıncı Üssü'nden firar eden diğer darbecilerle birlikte araziye doğru kaçmadı, bizim hemen arkamızdan Hava Kuvvetleri Karargah Merkezine tahminime göre Genelkurmay 2.Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in arabasıyla geldi. Akşam, Saat 20:00 sıralarında karargahtan birlikte ayrıldık. 

Hava Kuvvetlerinden 10 General Akıncılardaydı. Tahminime göre 5 tane de karacı General vardı, 2.Başkan kendi makam arabasıyla, ben kendim makam arabamla yanımda Mehmet Şanver ile beraber Akıncı'dan ayrıldık. 

Diğer generaller de arka arkaya bizim arkamızdan bizi takip ettiler, Hava Kuvvetleri Karargahına geldiğimizde, Hava Kuvvetleri Harekat merkezini işgal eden iki Tuğgeneral bir Albay ve elindeki silahla cep telefonu toplayan Tuğgeneralin ve benim özel sekreterim Binbaşı Gökhan'in da Merkez Komutanlığı tarafından gözaltına alınıp götürüldüğünü gördüm, öğrendiğime göre tümgeneral Cevat Yazgılı akşam görev verdiğimden itibaren Karargahtaki Güvenlik Merkezinde güvenlik ekibi ile beraber durumu takip etmiş ve en sonunda bu Hava Kuvvetleri Harekat Merkezini işgal edenlerin teslim olmasına da nezaret etmiş, buna rağmen Cevat Yazgılıyı da tutuklamışlar. 

Cevat Yazgılı, Albay Veysel Kavak’ın kendisini derdest edenlerden olması nedeniyle şikayetçi olduğunu ancak Merkez Komutanlığınca götürülmediğini bana söyledi, ben de kendisine şikayetin devam ediyorsa Merkez Komutanını ara dedim. 

Merkez Komutanını Cevat Yazgılı aradıktan sonra oradan, gelen Albay'ın elinde bir listede Cevat Yazgılı’nın da isminin olması nedeniyle hem Veysel Kavak hem de Cevaz Yazgılı’nın gözaltına alındığını öğrendim. 

"PSİKOLOJİK BASKI AMACIYLA BOMBALAMA YAPTILAR"

Tüm bu olaylarda Eskişehir'de aldığımız tedbirin ne kadar etkili olduğunu öğrendim, zira sayın Başbakan ile Sayın Milli Savunma Bakanı’nın Eskişehir’deki Harekat Merkezi ile direk temas halinde Akıncı üssündeki faaliyetlerin bastırılması konusunda plan geliştirdiklerini ve Eskişehir 1.Ana Jet üs F4 uçaklarıyla Akıncı 4.Ana Jet Üs pistlerini kapatmak, için her bir pistte 3 noktadan kesecek şekilde bombaladılar ve Akıncı üssünden uçuş faaliyetlerini kestiler, ayrıca meydanın, 3 ayrı noktasına psikolojik baskı amacıyla da bombalama yaptılar, bunları yaparken herhangi bir personeli zaiyat olmamasına azami gayret gösterdiler.

"BANA DARP OLMADI, BU EYLEMLERİ YAPAN HERKESTEN ŞİKAYETÇİYİM"

Daha sonra Eskişehir’de faaliyetin ne kadar önemli olduğunu sayın Başbakan ve sayın Milli Savunma Bakanı orada bulunan Generallerin adını vererek sitayişle bahsettiler. Tüm bu olaylar olurken bana darp olmadı, hakaret ve tehdit gibi bir saygısızlıklarla karşılaşmadım, bu eylemleri yapan herkesten davacı ve şikayetçiyim.

 

Güncellenme Tarihi : 28.7.2016 00:48

İLGİLİ HABERLER