Gündem
  • 15.10.2017 13:24

Hava sıcaklıkları azalıyor! Kar geliyor

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ardahan'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek.

Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Bartın, Karabük, Artvin, Ardahan ve Kastamonu kıyılarının yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ardahan'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Güney Ege ve Karadeniz kıyılarında yer yer batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (30-70 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların sabah saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli olacağından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yaptı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 17
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 20
Bursa: Parçalı ve az bulutlu 21
İzmir: Az bulutlu ve açık 24
Adana: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde çok bulutlu 31
Antalya: Az bulutlu 30
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 18
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 18
Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu 12
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 25

Güncellenme Tarihi : 15.10.2017 13:25

İLGİLİ HABERLER