Gündem
  • 30.7.2016 10:04

Hayalet imam sır oldu

Darbe girişimi gecesi ve ertesi günü, darbecilerin Genelkurmay Başkanı ile diğer kuvvet komutanlarını götürdüğü ve darbenin merkezi olarak kullandığı Akıncı HavaÜssü'nde 98 kişi gözaltına alındı. 16 Temmuz sabahı saat 09.30 sıralarında kaçmaya çalışırken yakalanan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz ise gözaltına alınanlar arasındaki tek sivildi. Çıkarıldığı adliyedeki sorgusunda "Tarla bakmaya geldim" diyen Öksüz serbest bırakıldı.

ABD'DEN EMİR ALDI

Ancak soruşturma çerçevesinde güvenlik kamerası görüntüleri ve HTS kayıtlar incelenince, Öksüz'ün darbe girişimi gecesi üste olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren savcılar, Öksüz'ün FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri İmamı" olduğunu belirledi. İkametgah olarak gösterdiği adresler de boş çıkan Öksüz, uçaklaAnkara'dan İstanbul'a, buradan da Sakarya'ya gittiği, ardından da kayıplara karıştığı ortaya çıktı. Yapılan incelemede 20 Haziran'da ABD'ye gidip 25 Haziran'da döndüğü, ardından 11 Temmuz'da bir kez daha ABD'ye giderek darbe girişiminden iki gün önce, yani 13 Temmuz'da yine Türkiye'ye döndüğü belirlenen Öksüz'ün, 14 Temmuz'da da İstanbul'dan Ankara'ya gittiği tespit edildi.

OPERASYON SÜRÜYOR

Kahramanmaraş Andırın Hacıveli Uşağı Köyü nüfusuna kayıtlı olan Öksüz, 1994'de dönemin dekanı Suat Yıldırım tarafından Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne alındı. Evli ve 2 çocuk babasıydı. İstanbul'da oturan Öksüz derslere de buradan gidip geliyordu. Tam 22 yıl boyunca hiç bir olaya karışmadı. Kimse ile polemiğe dahi girmedi. Yine hiç kimseyle samimi diyalog kurmadı. Öyle ki, fakültede yapılan etkinlik veya sosyal faaliyetlerin fotoğraflarına dahi girmekten kaçtı. Odasından pek çıkmayan Öksüz, fakülte bahçesinde bile çok ender görüldü. Çantasını da hiç yanından ayırmayan Öksüz, sık sık yaptığı yürüyüşler bile tek başınaydı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü ise Öksüz'ü yakalamak için özel ekip kurdu. Öksüz'ü yakalamak için operasyon üzerine operasyon düzenleyen özel ekip, aralarında kayınpederinin Akyazı'da bulunan evinin de yer aldığı 6 eve baskın düzenledi.

1 AY ÖNCE İZNE ÇIKTI

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, Adil Öksüz için şu ifadeleri kullandı: "Haftada 3 gün derse gelirdi. Sessiz gelir, sessiz giderdi. Ben 6 yıla yakın zamandır burada görevdeyim. Adil Öksüz, bu zaman içinde bizimle bile pek konuşmadı. Dikkat çekmedi. Sade bir yaşamı varmış gibi davrandı. 20 Haziran 2016 tarihinde de resmi olarak izne çıktı. Bir daha da kendisini görmedik. Darbe girişi sonrasında 18 Temmuz itibariyle de kendisini açığa aldık."

Güncellenme Tarihi : 30.7.2016 10:08

İLGİLİ HABERLER