Gündem
  • 27.5.2015 10:51

HDP barajı geçse bile AK Parti iktidar

ORC Araştırma Başkanı Mehmet Murat Pösteki, araştırmalar ışığında, "AK Parti'nin tek başına iktidar" göründüğünü belirterek "HDP barajı geçse de, geçemese de bu gerçek değişmiyor. Zaten HDP de barajı geçemiyor" dedi.  Son genel ve yerel seçimleri en yakın tahmin eden araştırmacılardan olan Pösteki, 7 Haziran'a ilişkin şu tespitleri yaptı: Mayısta AK Parti yüzde 47.5 çıkmıştı, o seviyelerde görünüyor. HDP'nin barajı geçip geçmemesi, sadece anayasa'yı referanduma götürme çoğunluğu olan 330'un üzerini etkiliyor. 

HDP; Diyanet, Kabe, Kudüs'le ilgili açıklamalarla, dindar ve muhafazakar Kürt seçmeni kendisinden uzaklaştırdı. CHP'de 60-65 civarında Alevi adayın seçilebilecek sıralarda yer alması, bu partiden kaymaları önlendi. 

BABAM BiLE iNANMIYOR
HDP barajı geçemezse, CHP yüzde 30'ları bulamazsa 'Seçimlerde hile yapıldı' diyecekler. CHP'nin açıkladığı vaatlere kimsenin bir itirazı yok. Benim babam da emekli, o da 'Güzel' diyor ama bunların olmayacağını da biliyor, samimi görmüyor.
Özellikle AK Parti seçmeninin Başbakan Davutoğlu'ndan beklentisi "Reis'i başkan yapalım" söylemini kullanması. Bu durumda, AK Parti'nin oyları yüzde 50'lere doğru yükselebilir. O zaman da 367'ler konuşulmaya başlanır.

AKŞAM

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:12

İLGİLİ HABERLER