Gündem
  • 1.9.2016 00:03

HDP'li vekil: PKK ve PYD'nin Suriye politikası çöktü

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, PKK ve PYD’nin Suriye ve Ortadoğu’yu yanlış okuduğunu belirterek “PKK ve PYD’nin Suriye politikası çöktü” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Rudaw’a açıklamalarda bulundu.

Tan şunları söyledi: “Arap Baharı’ndan sonra Türkiye’nin bütün Ortadoğu politikası ve özellikle de Suriye politikası yanlıştı. Bu çöktü. Şu an Türkiye’nin Ortadoğu ve Suriyepolitikası çöktü. Tamamen yanlış olduğu ortaya çıktı ve bunu Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da başta olmak üzere birçok insan söylüyor. Diyor ki, ‘Biz yanlış yaptık.’ Peki şimdi ne yapıyor? Bir yanlışı bir başka yanlışla düzeltmeye çalışıyor. Bu da yanlış.”

PKK VE PYD'NİN SURİYE POLİTİKASI ÇÖKTÜ

‘Kürt siyaseti’nin politikalarının da çöktüğünü belirten Tan, şöyle konuştu: “Gelelim Kürt siyasetine; PKK’ya PYD’ye... Onlar da maalesef Suriye ve Ortadoğu siyasetini yanlış okudular. Ve bugün PKK’nın, PYD’nin Suriye politikası da çöktü. Yani bir Kürt koridoru kurup Hatay’a, İskenderun’a veya Lazkiye’ye kadar uzanma, Amerika’nın da buna sonuna kadar destek vereceği hesaplandı. Bunun böyle olmadığı ortaya çıktı.”

'PKK, PYD, HDP, KDP ve Yekitî Hareketi dahil tüm Kürt siyasetinin ‘yeni okumalarla, yeni analizlerle, yeni durum tespitiyle yeni bir Kürt siyaseti, Suriye ve Türkiye siyasetini ortaya koyması gerekiğini’ söyleyen Tan, şöyle devam etti: “Türkiye’de de silahların susması, demokratik mücadelenin öne çıkması ve Türkiye devletinin demokratikleşmesidir. Çözüm budur.”

Güncellenme Tarihi : 1.9.2016 01:01

İLGİLİ HABERLER