Gündem
  • 1.7.2015 09:08

Herkes onu konuşmuştu! Bakın nereye atandı

İşte kahraman Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın atandığı yer! IŞİD,Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz

Dışişleri Bakanlığı’dan yapılan Büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. 16 Büyükelçi merkeze çekilirken 24 Büyükelçinin görev yeri değişti.Terör örgütü IŞİD tarafından Musul'da rehin alınan Öztürk Yılmaz, Tacikistan Büyükelçiliği’ne atandı.

Terör örgütü IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ile beraberindeki 45 Türk vatandaşı, 101 günün ardından serbest bırakılmıştı.

ÜLKEM İÇİN KATLANDIĞIM HER ŞEYDEN GURUR DUYUYORUM

Başkonsolos Öztürk Yılmaz ilk açıklamasında, “Şahsen devletimle, ülkemle gurur duydum. İnsan vatanı için gittiği görevde başına her şey gelebilir. Musul terör olaylarının merkezi, dünyanın en tehlikeli yeri. Binlerce insanın öldürüldüğü bir yer. Böyle bir yerde bayrak dalgalandırmak kolay iş değil ve yaşananlarda herkesin malumu. Bizde büyük sıkıntılar çektik ancak insan ülkesi için bunlardan gocunmaz, bunlardan gurur duyar. Bende ülkem için katlandığım her şeyden gurur duyuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Bakanlar Kurulu atama kararına göre 16 büyükelçi merkeze alındı, 17 diplomat ilk kez büyükelçi oldu, 7 büyükelçi farklı bir ülkeye atandı, 11 büyükelçi de Dışişleri Bakanlığı Müşaviri oldu. DAEŞ tarafından kaçırılan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Tacikistan Büyükelçisi olarak görevlendirildi.
 

Atama listeleri şöyle:

MERKEZE ÇEKİLENLER:
Ayşe Sezgin-Malta
Cevat N. Özkaya-Beyaz Rusya
S. İnan Özyıldız-Lübnan
Ahmet Ülker- Estonya
Mehmet M. Dirik- Tacikistan
Songül Ozan-Kosova
Halil İ. Akça-KKTC
Ahmet A. Oktay-Vietnam
Mehmet N. Tanılır-Karadağ
Ömer B. Tüzel-Kazakistan
İ. Kemal Okyay-Sri Lanka
Adnan Keçeci-Cezayir
Mustafa Pulat-Nijerya
Hasan Yavuz- Cibuti
Hüseyin Müftüoğlu- Bangladeş
Ahmet Kavas-Çad.


BAŞKA ÜLKEYE ATANANLAR:
Avustralya Büyükelçisi Reha Keskintepe, Malta'ya
Büyükelçi Ahmet Vakur Gökdenizler, Avustralya'ya
Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Çağatay Erciyes, Lübnan'a
Büyükelçi Ali Rıza Çolak, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı Türkiye Temsilciliği'ne
Teftiş Kurulu Başkanı Büyükelçi Derya Kanbay, KKTC'ye
Teftiş Kurulu Üyesi Büyükelçi Akif Ayhan, Vietnam'a
Gine Büyükelçisi Vehbi Esgel Etensel, Guatemala'ya


4 KADIN BÜYÜKELÇİ
17 isim ilk kez büyükelçi oldu. Bunlar arasında 4 de kadın büyükelçi var. Kezban Nilvana Darama Beyaz Rusya Büyükelçiliği'ne, Hayriye Kumaşçıoğlu Estonya Büyükelçiliği'ne, Kıvılcım Kılıç Kosova Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne, Hatice Nur Dağman Gine Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne atandı.Dışişleri Bakanlığı'nda açık bulunan birinci derece kadrolu bakanlık müşavirliklerine büyükelçiler Ali Ahmet Acet, Ahmet Berki Dibek, Nejat Akçal, Erdoğan Kök, Serap Ataay, Ahmet Melih Ulueren, Kemal Kaygısız, Şerife Serap Özcoşkun, Muhsin Tuğrul Kılıçaslan, Nuri Kaya Bakkalbaşı ve Kerem Ahmet Kıratlı atandı. Yine Dışişleri Bakanlığı'nda açık bulunan birinci derece kadrolu Protokol Genel Müdürlüğü'ne ise Büyükelçi Şevki Mütevellioğlu getirildi.
 

MUSA ERDOĞAN

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:35

İLGİLİ HABERLER