Gündem
  • 24.6.2016 15:30

İHLAS Finans'ı Fethullahçılar batırdı

FETÖ’nün elebaşı Gülen hakkında kitap yazarken öldürülen gazeteci Haydar Meriç’in, örgüt tarafından infaz edildiğine dair delillere ulaşıldı.

Terör örgütü FETÖ/PDY hakkında bu defa gazeteci Haydar Meriç’in öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde 22 ilde düzenlenen operasyonda 30 polis gözaltına alındı. Şüphelilerden üçünün firari, birinin de tutuklu olduğu belirlendi. 7 polis ise aranıyor.

GÜLEN’İ YAZACAKTI

2011 yılında Kırklareli’nde kaçırıldıktan sonra Düzce Akçakoca’da öldürülmüş olarak bulunan gazeteci Haydar Meriç cinayetinin aydınlatılması için başlatılan çalışma, FETÖ/PDY’ye uzandı. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan polisler arasında Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı A.K. ile daha önce meslekten ihraç edilen eski İstihbarat Şube Müdürü İ.Ş. de var. İddiaya göre, gözaltına alınan şüpheliler, FETÖ/PDY’nin elebaşı Fethullah Gülen hakkında ‘eşcinsel’ olduğuna dair kitap yazacağını öğrendikleri gazeteci Haydar Meriç’i düzmece bir raporla sol görüşlü terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle dinlemeye aldı. Dinleme esnasında kaçırıan Meriç, Düzce Akçakoca’da denizde domuzbağıyla bağlanmış şekilde ölü bulundu. Olayla ilgili deliller ise karartıldı. Meriç’in kaçırılmadan önce İstihbarat Daire Başkanlığı ve İstanbul İstihbarat Şube’de görevli özel ekibin Kırklareli’ne gidip, yazılan kitabı ele geçirmek için çalışma yürüttükleri belirlendi.

İLK KEZ GÜNDEME GELDİ

Gazeteci Meriç’in örgüt tarafından öldürülmüş olabileceğine dair ele geçen belgeler üzerine FETÖ/PDY’ye yönelik ilk defa ‘cinayet’ suçundan operasyon yapılması dikkati çekti.

İHLAS FİNANS’I FETÖ İFLAS ETTİRDİ

Gülen Cemaatini en iyi bilen isimlerden biri olarak tanınan Latif Erdoğan, FETÖ/PDY’nin İhlas Finans’ı kapattırarak binlerce kişiyi mağdur ettirdiğini, şimdi de lise eylemleri ve MHP’yi bölme süreçlerinin arkasında olduğunu söyledi. A Haber’de yayınlanan Memleket Meselesi’ne konuşan Erdoğan, örgütün 2010 yılından itibaren Türkiye’deki tüm siyasi partilere sızmak için proje başlattığını ve MHP’de yaşananların da bu planın parçası olduğunu savundu.

Gülen’in MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’i sürekli kendisine rakip olarak gördüğünü belirten Erdoğan, şimdi de partisini yok etmeye çalışarak Türkeş’ten intikam aldığını söyledi. MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’i ‘siyasi bir ölü’ olarak nitelendiren Latif Erdoğan, MHP seçmeninin bu süreçte MHP’nin bölünmemesi için yönetime sahip çıkması gerektiği görüşünü savundu. 1980 öncesinde solcuları kullanan ‘üst aklın’, 17-25 olaylarının ardından Paralel Yapı’yı kullanmaya başladığını anlatan Erdoğan, yapının en kuvvetli olduğu alanın ise Milli Eğitim olduğunu, yüz bin evde 1 milyon öğrenciye ulaşabildiklerine dikkat çekti.

YÜZDE 99 ONUN İŞİ

İhlas Finans’ın kapatılması sürecinin FETÖ’nün sızmalarıyla gerçekleştiğini belirten Latif Erdoğan, “İflasın sebebinin yüzde 99’u Paralel Yapı’nın eseri” dedi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 24.6.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER