Gündem
  • 21.10.2014 11:37

HSYK üyeleri o iki ismi alkışlamadı

İsmi paralel yapıyla birlikte anılan ve idari yargıdan seçilen iki adayın misafir hâkim ve savcılarca alkışlanmadığı dikkat çekti.


HSYK üyeleri o iki ismi alkışlamadı

 
Adli ve idari yargının yanı sıra Adalet Akademisi'nde yapılan seçimlerle 22 üyeli HSYK'ya seçilen 16 isim dün mazbatalarını aldı. Yüksek Seçim kurulu'nda (YSK) düzenlenen törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra yargı mensubu çok sayıda isim katıldı. 
 
16 ÜYE MAZBATA ALDI 
 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine seçilen 16 isme mazbataları verildi. YSK Başkanı Sadi Güven törende yaptığı konuşmada, "YSK'da erken seçim alarmı yoktur. YSK, basında çıkan haberlere göre çalışmalarına yön verecek değildir" dedi. Mazbatasını alan isimler şöyle oldu:
 
DANIŞTAY'DAN: Taci Bayhan, Şaban Işık. 
YARGITAY'DAN: Yakup Ata, Mustafa Kemal Özçelik, Kerim Tosun. 
ADLİ YARGI'DAN: Metin Yandırmaz, Mehmet Yılmaz, Mehmet Durgun, Ömür Topaç, Ramazan Kaya, İsa Çelik, Turgay Ateş. 
İDARİ YARGI'DAN: Halil Koç, Ahmet Berberoğlu, Mahmut Şen. 
ADALET AKADEMİSİ'NDEN: Ömer Kerkez. HSYK üyeliği için ilk seçimler Yargıtay ve Danıştay'da yapılmıştı. Danıştay'da 2, Yargıtay'da ise 3 üye belirlenmişti. 12 Ekim'de yapılan seçimlerde ise adli yargıdan 7, idari yargıdan 3 olmak üzere 10 üye belirlendi. 16 Ekim'de de Adalet Akademisi'ndeki seçimlerde 1 üye HSYK'ya seçilmişti. HSYK'nın 22 üyesi 27 Ekim'de göreve başlayacak. 
 
ALKIŞ ALMADILAR
 
İsmi paralel yapıyla birlikte anılan ve idari yargıdan seçilen Mehmet Berberoğlu ile Mahmut Şen'in mazbata almaları esnasında salonda bulunan misafir hâkim ve savcıların alkışlamadıkları gözlendi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:55

İLGİLİ HABERLER