Gündem
  • 24.9.2017 00:58

Hulûsi Akar'dan referandum açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın Irak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ganimi ile görüşmesinde, IKBY'nin 25 Eylül'de düzenleyeceğini açıkladığı gayrimeşru referandum başta olmak üzere bölgenin güvenliği ve istikrarını tehdit eden gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Görüşmede DEAŞ ve  PKK başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile ortak mücadele kararlılığı ve  Irak'ın toprak bütünlüğü ile siyasi birliğinin muhafaza edilmesinin öneminin bir  kez daha vurgulandığı bildirildi. Genelkurmay'ın interner sitesinde yapılan açıklamada ziyaret kapsamında heyetler arası görüşmelerde ele alınan konular şöyle özetlendi:

- IKYY’nin 25 Eylül 2017 tarihinde düzenleyeceğini açıkladığı gayri meşru referandum başta olmak üzere bölgenin güvenliği ve istikrarını tehdit eden gelişmeler,

- Bölgenin güvenliği ve istikrarının korunmasına yönelik işbirliği alanları,

- Hudut güvenliği kapsamında mevcut işbirliğinin etkin şekilde sürdürülmesi konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Ayrıca DEAŞ ve PKK başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile ortak mücadele kararlılığı ve Irak’ın toprak bütünlüğü ile siyasi birliğinin muhafaza edilmesinin önemi bir kez daha vurgulanmıştır.

Güncellenme Tarihi : 23.9.2017 23:16

İLGİLİ HABERLER