Gündem
  • 2.8.2015 11:19

Hürriyet Gazetesi Demirtaş'ı aklama makinası oldu

Ana sayfasında hergün mutlaka bir adet Selahattin Demirtaş haberi veren Hürriyet Gazetesi, Demirtaş ne zaman zorda kalsa anında imdadına yetişiyor.
HDP'liler Sırrı Süreyye Önder'in kızının düğününde dün sabaha kadar şampanya patlattı. HDP'lilerin düğünü gazetelerde akın kan ile birliştirilip eleştiri yapılınca, Hürriyet gazetesi hemen devreye girdi.
Sabahın ilk ışıklarıyla beraber Demirtaş'ın bu konudaki aklama sözlerini sayfalarına taşıyıverdi.
Hürriyet'in ışık şiddetindeki bu aklama hızı bununla da kalmadı.
Demirtaş'la çok uzun bir röportaj daha patlatıldı.

Soru: Sosyal medyada çok eleştiriliyor. Sırrı Süreyya Önder’in oğlunun düğününe katıldınız. Her gün şehit haberleri gelirken düğündeki eğlenceniz eleştiriliyor…

“EĞLENDİĞİMİZE DAİR TEK BİR GÖRÜNTÜ GÖSTERSİNLER…”

Sırrı beyin tek evladı var. Ve uzun süredir bu mevzulardan dolayı ertelendi. Biz de oraya eğlenmeye gitmedik. Nikah şahitliği yaptık. Allah mesut bahtiyar etsin. Orada eğlendiğimize dair tek bir görüntü göstersinler biz de özür dileyelim.


HÜRRİYET PKK'NIN SÖZCÜSÜ MÜ?

Doğan Grubu gazetelerinin, askerleri ve polisleri haince katleden PKK terör örgütü ve onun siyasi destekçisi HDP'yi saklamaya çalışarak yürüttüğü algı operasyonu ters tepti. Hürriyet, PKK terör örgütünü görmezden gelirken DAEŞ terör örgütüne ilişkin haberleri de magazinleştirip manşete taşıyordu. SABAH'ın yaptığı yayınlarla deşifre olan bu algı operasyonu sonrasında Doğan Grubu Hürriyet gazetesinde dün yaptığı açıklamayla da adeta suçlarını itiraf etmiş oldu. Paralel medya ile ortak bir yayın çizgisi belirleyen Doğan Grubu, şehit fotoğrafları üzerinden istismar ettiği şehit haberlerini ilk sayfasında başka, iç sayfasında başka türlü gördü. Hürriyet'in bu tutumu gazete okuyucuları tarafından da sosyal medyada ağır bir dille eleştirildi.

'HÜRRİYET YAPTIKLARINI İTİRAF ETTİ'
AK Parti Milletvekili Metin Külünk, "Hürriyet bu açıklama ile yaptıklarının medya terörü olduğunu itiraf etmiştir. Kendisi gibi düşünmeyen gazetecilere, siyasilere ve demokrasiye karşı attığı manşetlerden sonra bu açıklama bir suçüstü beyannamesidir" dedi. Doğan medyasına Star gazetesi yazarı Cem Küçük de tepki göstererek, "Doğan Grubu bünyesindeki yazar ve yayın organları son 2 yıldır terör gruplarını açıkça destekliyor. Doğan Grubu PKK'yı gül dağıtan bir Kanarya Sevenler Derneği gibi sundu. Herkes biliyor ki Aydın Doğan ve adamları Erdoğan nefreti yüzünden DAEŞ'i bile destekler" diye konuştu.

SABAH gazetesinin Paralel ve Doğan medyasının yanlı haberciliğini deşifre etmesinin ardından Hürriyet gazetesi dün birinci sayfasından yazılı açıklama yapmak zorunda kaldı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:04

İLGİLİ HABERLER