Gündem
  • 27.5.2015 12:46

Hürriyet Gazetesi TIRNAĞA sarıldı

Açıklamasında şehit savcıyla ilgili yaptıkları yayının yanlışlığını kabul eden Hürriyet Gazetesi, Başbakanlığın uyarısının kendilerine geç ulaştığını iddia etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İDAMLA korkutma haberi konusunda da kendini savunurken ilginç bir savunma yaptı. Gazetes o sözlerin kendilerinin değil Erdoğan'ın oludğunu belirterek, "O yüzden o sözü tırnak içerisine aldık" dedi.

Hürriyet Gazetesi bugün iki konuda açıklama yapmak zorunda kaldı. “%52 ile seçilen Cumhurbaşkanına İdam” başlığı atarak seçim öncesinde Mısır üzerinden Türkiye’ye gönderme yapan Hürriyet, “kötü niyetimiz yoktu” diyerek konuyu geçiştirmeye çalıştı. Savcı Kiraz hakkında gün boyunca “o fotoğrafı yayınlamayın” çağrılarına cevap vermeyen Hürriyet, “tepkiler bize ulaştığında gazete basılmıştı” diyerek okurlarıyla dalga geçti!

HÜRRİYET : ZORUNLU BİR AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün İstanbul’da SETA Vakfı’nda yaptığı bir konuşmada şu sözleri sarf etti:

“Benim resmimi koyuyor, altına da Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’ye istenen idam cezasını yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı’na idam başlığıyla veriyor. Bu ne demektir? Bunu herkes anladı. Sıra sende demektir...”
Erdoğan’ın sözünü ettiği haber internet sitemizde 16 Mayıs Cumartesi günü yayımlanmıştır ve Cumhurbaşkanı’nın o gün yapmış olduğu “Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verildi” şeklindeki açıklamasını aktarmaktadır. Bu sözler haberin başlığında tırnak içinde kullanılmıştır. Kendi açıklaması olduğu için başlığın hemen üstünde Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafına da yer verilmiştir. Erdoğan’ın ima ettiği husus Hürriyet editörlerinin aklının ucundan bile geçmemiştir.
Bir diğer nokta, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun DHKP-C teröristleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın başına tabanca tutulduğunu gösteren fotoğrafın kullanılmaması için Hürriyet’e gece yarısı yaptıkları bir ricanın karşılıksız bırakıldığı iddiasıdır.
Başbakan’ın bir danışmanının o hadiseden sonra Ankara Temsilcimiz Deniz Zeyrek’i bu talebi iletmek üzere aradığı doğrudur. Ancak bu telefon gazete baskıya girdikten bir hayli süre sonra, sabaha karşı 02.00’de açılmıştır. O esnada gazetemizin baskısı büyük ölçüde tamamlanmıştı.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

SEÇİLMİŞLERE PARMAK SALLAYARAK SİYASETE YÖN VERME DÖNEMİ GEÇTİ

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet'te yayınlanan Cumhurbaşkanı'nı hedef alan başyazı akıllara 1988 yılında yine Hürriyet'te yayınlanan "Başbakana açık mektubu" getirdi. 27 yıl sonra aynı alışkanlığı sürdüren Hürriyet seçilmiş Cumhurbaşkanı'na parmak sallayarak, Erol Simavi'nin yıllar önce yaptığı gibi "Biz hancıyız sen yolcusun" mesajı verdi. Hürriyet gazetesinin unuttuğu önemli bir ayrıntı vardı. Seçilmiş iktidara parmak sallayarak yola getirme, pijamalarla siyasete yön verme dönemi çoktan geçmişti. Dahası bu dönemin geçtiğinin farkına varan Erol Simavi medyayı terkederek soluğu İsviçre'de almıştı.

HÜRRİYET YÖNETİMİ DIŞINDA HERKES HEDEFİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDUĞUNU ANLADI
Bugün de benzer bir açıklama yayınlayan Hürriyet, "%52 ile seçilen Cumhurbaşkanına idam" başlığınının arkasında kötü niyet aranmaması gerektiğini söylüyor. Bu sözün Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alıntı olduğunu iddia eden Hürriyet, o başlığın Erdoğan'ın konuşmasından bir gün önce atıldığını da okurlarından gizlemeye çalışıyor. Fetullahçı savcıların Cumhuriyet'te "Erdoğan'ın sonu Menderes gibi olacak" şeklinde açıklamalar yaparken Hürriyet'in bu başlığının iyi niyetli olarak atılmış olduğuna tek bir Hürriyet okuru inanır mı?

GÜN BOYUNCA GELEN BÜTÜN TEPKİLERE RAĞMEN SAVCI KİRAZ'IN RESMİNİ BASTILAR
Hürriyet'in ikinci açıklaması ise Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP-C'li teröristler tarafından rehin alınmış fotoğrafının Hürriyet'in manşetinde kullanılmasıyla ilgiliydi. Hürriyet o fotoğrafı Savcı rehin alındığı andan itibaren manşetinde yayınladı. Bu fotoğraf gelen tüm tepkilere ve sosyal medyadaki çağrılara rağmen Hürriyet'in internet sitesinde manşetten indirilmedi. Oysa terör uzmanları ilk dakikalardan itibaren örgütün propaganda yaptığını, Savcı Kiraz'ın şehit edileceğini, bu propagandaya alet olunmaması gerektiğini ısrarla vurguluyordu.

AMAÇ "TÜRKİYE'DE SİYASİ KRİZ VAR, ÜLKE YÖNETİLEMİYOR" ALGISINI YARATMAKTI
Seçimlerden önce Türkiye'de siyasi ve ekonomik bir kriz olduğu, ülkenin yönetilemediği algını yaratmaya çalışan Hürriyet, tepkileri hiç dikkate almadan bu manşeti bir gün sonra gazetesine taşıdı. Ancak Hürriyet'in algı operasyonu tepkiler nedeniyle tersine dönünce o fotoğrafı mahkeme kararıyla kaldırmak zorunda kalmıştı. Şimdi ise "bize tepkiler geldiğinde saat gece 02.00'dı. O saatte gazete zaten basılmıştı" diyerek okurlarını aptal yerine koymaya çalışıyor. Biz de Hürriyet'e soralım: Şehit Savcı'yı rencide eden, ailesini bir kez daha yıkan, terör örgütünün ekmeğine yağ süren o fotoğrafı kaldırmanız için mutlaka birinin araması mı gerekiyor. Okurunuz ve Türkiye halkı o manşeti neden attığınızı anlamadığını mı düşünüyorsunuz?

Kaynak: Sabah.com.tr

 

 
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:12

İLGİLİ HABERLER