Gündem
  • 28.12.2014 22:23

Hüseyin Gülerce fena patladı

Zaman gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya kumpas kurulduğunu savundu. Gülerce, hakkındaki iddilara ilişkin ise "Eğer bana milletvekilliği vaadedilmişse Allah benim belamı versin" dedi.

 
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Türker Akıncı'nın sunduğu Ortak Akıl programında gündemi yorumlayan Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce, Hanefi Avcı ile ilgili konuştu. Gülerce, kendisine milletvekilliği vaadedildiği iddilarına da yanıt verdi.
 
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 'Devrimci Karargah Örgütü' davasında yargılanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya 'örgüt üyelerine yardım' suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onadı.
 
Karar üzerine konuşan Hüseyin Gülerce, 'Sayın Avcı'ya bir kumpas kurulduğuna inanıyorum. Bir kitap yazdı, o kitap paralel yapı dediğimiz en fazla bin kişilik yapıyı rahatsız etti. Ve çok mahir oldukları şimdi anlaşılıyor. Bir uzmanlık alanına dönüştü bunların bu kumpas becerileri' diye konuştu.
 
Gülerce, ömrü milliyetçi, sağcı bir insan olarak geçmiş ve çocuklarını da hizmetin kolejlerinde okutmuş Hanefi Avcı'ya yönelik suçlara kimsenin inanmayacağını söyledi.
 
Hüseyin Gülerce, liberal demokratlara, 'Ne olur Sayın Avcı meselesinde Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ndeki bu insanların paralel yapı elemanı olabileceğine dair endişelerinizi hak namına, demokrasi namına söyleyin. Siz bunu söylemediğiniz sürece sizin yazarlığınız, sizin akademisyenliğiniz bu ülkede ciddiye alınmayacaktır. Sizekimse kulak kabartmaz çünkü siz çifte standart uyguluyorsunuz. Bunu nasıl görmezden gelirsiniz' diye seslendi.
 
'HANEFİ AVCI KARARI PARALEL YAPI'NIN GÜÇ GÖSTERİSİ'
 
Yargıtay'a yeni üyeler geldiğini ve bu dairelerin yeniden oluştuğunu anımsatan Gülerce, '9. dairenin içinde pararlel yapının bir hakimiyeti varsa ki; olduğu görülüyor, ima ediliyor, tam bu yapılanma yeni üyelerden kurulacakken yangından mal kaçırır gibi siz son dakikada bu kararı niye veriyorsunuz. Çok kişinin işaret ettiği gibi bu paralel yapının güç gösterisidir. Biz buradayız diyorlar. Çünkü sürekli olarak 'direnin' deniyor. Ama 30 Mart seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu yapının Türkiye'de bir gücü olmadığını gösterdi' ifadelerini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:18

İLGİLİ HABERLER