Gündem
  • 9.12.2012 16:33

''İktidarın sonu yaklaşmıştır''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, demokrasinin beşiği olan yerel yönetimlerin kapatılmasının demokrasimizin geleceği açısından sakıncalı olduğunu öne sürdü.
          Yaşanan olumsuzluklardan Türkiye'nin kurtulması için sivil hareketin devreye girmesi gerektiğini ifade eden Keskin, ''CHP'ye önümüzdeki günlerde daha fazla katılım olacaktır. Bu insanlar, gereken saygıyı CHP'de göreceklerdir'' dedi.
     Hükümeti eleştiren Keskin, ''İktidarın sonu yaklaşmıştır. Siyasal iktidarın her alanda vizyonsuzluğu gün ışığına çıkmıştır. Sayın Başbakan geçmişte kalmış acıları kaşıyarak gündemde durmaya çalışmaktadır. Ama bütün bunların hepsi nafiledir. Türkiye önümüzdeki yıllarda yapılacak genel seçimlerde yeni bir iktidarla yaşamanın yolunu, yöntemini bulacaktır'' diye konuştu.
     Adnan Keskin, Büyükşehir Yasası'na da değinerek, yasanın evrensel hukuk kurallarına aykırı düzenlemeler içerdiğini savundu. Keskin, şöyle konuştu:
     ''Hukukta evrensel bir kural vardır. 'Kazanılmış hak' kavramı vardır. Bu yasayla 30 yıl, 50 yıl önce belediye hakkını kazanmış yerleşim alanlarının tümü mahalleye dönüştürüldü. Dolayısıyla geçmişte kazanılan haklar buharlaştırıldı. 148 yıllık özel idare buharlaştırıldı. Özel idare kamu yönetiminden çıkarıldı. 16 bin 82 köy, bin 581 kasaba mahalle haline dönüştürüldü. Kazanılmış bir hak açısından yanlış bir şeydir. Demokrasinin ilk basamağı yerel yönetimlerdir. Kökleştiği ve kurumsallaştığı ülkelerde demokrasi, yerel yönetimlerdeki uygulamalarla bu düzeye gelmiştir.''
     Fransa'nın coğrafi alanının Türkiye'nin yarısı olduğunu, ancak 36 bin belediye bulunduğunu kaydeden Keskin, ''Türkiyedeki 2 bin 500 belediyenin bin 500'ü kapatılıyor. Demokrasinin beşiği olan yerel yönetimlerin kapatılması, demokrasimizin geleceği açısından sakıncalıdır. Bu, demokrasinin kurumsallaşması, kökleşmesi açısından da olağanüstü yanlış olmuştur. Maalesef iktidar belediyeleri kapatarak, demokrasimizin kurumsallaşması ve kökleşmesi konusunda olağanüstü yanlış bir iş yapmıştır'' diye konuştu.
    
     AA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:37

İLGİLİ HABERLER