Gündem
  • 6.5.2016 09:33

İlker Başbuğ'dan flaş KÜRT DEVLETİ iddiası

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, MEB Şura Salonu'nda, Gazi Üniversitesi Tarihte Liderlik ve Liderlik Araştırmaları Topluluğunca düzenlenen "Milli Siyaset ve Terörle Mücadele" konferansında yaptığı konuşmada, Irak ve Suriye'deki gelişmelerin Türkiye'deki terör olaylarıyla bağlantılı konular olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, Suriye meselesinde İran, Rusya ve merkezi hükümetle beraber hareket etmesi halinde Suriye'de etkili olabileceğini savunan Başbuğ, "Tabii ABD ile de çatışacak değilsiniz elbette. Bu politikanın revize edilmesi lazım." diye konuştu.

Irak'ta ise Musul'a dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Başbuğ, bu kentin de yakın zamanda DAEŞ'in elinden alınacağını söyledi.

İlker Başbuğ, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar yaşananlar bunu gösteriyor, DAEŞ'in terk ettiği yerlere Kürtler geliyor. Her yerde aynı şey yaşanıyor. Aynı şey Musul'da da mı yaşanacak. Olabilir, büyük ihtimalle. Böyle olursa Irak'ın kuzeyinde bağımsız Kürt devletinin kurulmasında son adım atılmış olur. Son nokta ne? Irak'ta bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasını engelleyebilecek bir güç var mı? Var, Türkiye ve İran. Bu iki ülke Irak'ın kuzeyinde bağımsız Kürt devletine karşı olduğu sürece ABD bu oluşuma yeşil ışık yakmaz. Onun için bu iki ülkenin bu konudaki pozisyonunu muhafaza etmeleri lazım. Şu hataya düşülmesin, 'Kurulsun bir Kürt devleti, biz de hami oluruz...' Tarihi bir hata olur. 1923'te TBMM'de Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediklerini unutmayın. Bu yanılgı olur, büyük hata olur."

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:08

İLGİLİ HABERLER