Gündem
  • 22.12.2014 10:46

İmralı'ya MİT yerine onlar gidecek

HDP, İmralı ziyaretlerinin ardından kamuoyunda tepkilere neden olan açıklamalar yapmayacak, basın üzerinden polemiklere son verilecek

YENİ SAYFA AÇILDI
Hükümet, terörün son bulması için yürüttüğü çözüm sürecini seçimden önce nihai hedefe ulaştırma konusunda kararlı adımlar atmayı sürdürüyor. Süreci daha geniş tabana yaymak için diğer Kürt partileri ile de görüşen hükümet, kırılganlıkların son bulması için HDP ile iletişimde de yeni bir sayfa açtı. 

YENİDEN BELİRLENDİ
HDP ile yaşanan polemiklerin son bulmasını isteyen hükümet, İmralı ziyaretlerinin ardından yapılan açıklamaların çerçevesini de yeniden belirledi.

SON BULACAK!
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre HDP, İmralı ziyaretlerinin ardından kamuoyunda tepkilere neden olan açıklamalar yapmayacak, basın üzerinden polemiklere son verilecek. Yeni dönemde HDP milletvekilleri sürece ilişkin atılacak adımlar olgunlaşmadan kamuoyu ile paylaşmayacak.
Yetkililer, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in açıklamaları, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın iç güvenlik paketinin yasalaşması durumunda sokaklarda eylem yapılacağını açıklamalarının iletişimde yeni bir çerçeveyi zorunlu kıldığını söyledi.

ÖCALAN'DAN ÖNEMLİ MESAJ
HDP heyeti, geçen hafta MİT ve hükümet yetkilileri ile görüştükten sonra İmralı'ya gerçekleştirdiği ziyaretten önemli bir mesajla döndü. Görüşmede, hükümetin "kamu düzeni" ve "çekilme" talebi değerlendirildi. Abdullah Öcalan, HDP heyeti aracılığı ile kamu düzeninin sağlanması mesajı iletti.

 (Türkiye Gazetesi)

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:27

İLGİLİ HABERLER