Gündem
  • 27.9.2016 00:00

İngiliz Bakan'dan o iddialara yanıt

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ikinci darbe girişimi ve bunun İngiltere'yle bağlantısı olduğuna dair iddialarla ilgili bir soruya, "Bu iddialar saçmalıktır ve temelsizdir. Türkiye’nin demokratik kurumlarını destekliyoruz" şeklinde cevap verdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ortak basın toplantısı düzenledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson Türkiye'de olmaktan çok memnun olduğunu ifade ederek, Şırnak ve Mardin'deki terör saldırılarında şehit edilen askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Türk milletini, darbe girişimi karşısında göstermiş olduğu demokratik duruşundan dolayı kutlayan Johnson, "Türk milleti, demokratik kurumlarının darbeciler tarafından alt edilmesine izin vermedi." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümeti ve Türk halkını, milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yaparak gösterdikleri cömertlikten dolayı da tebrik eden Johnson, Türkiye'nin bu konuda üstlendiği rolün Avrupa için önemini "Türkiye, Avrupa için hayati bir rol oynuyor." sözleriyle vurguladı.

'TÜRKİYE, AVRUPA İÇİN HAYATİ BİR ROL OYNUYOR'

Johnson, Türkiye ve İngiltere arasındaki ortaklığın sadece iki ülke için değil aynı zamanda Avrupa ve diğer bölgeler için de önemli olduğunun altını çizdi.

Her yıl 2,5 milyon İngiliz turistin Türkiye'ye geldiğini, İngiltere'nin de Türk ürünleri için büyük bir ihraç noktası olduğunu söyleyen Johnson, iki ülke ilişkilerinin geliştiğini dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNE DESTEK

"AB'den ayrılıyoruz ama Avrupa'dan ayrılmıyoruz." diyen Johnson, İngiltere'nin Türkiye'ye AB üyeliği konusunda destek olmaya devam edeceğini belirtti. Johnson, Türkiye'nin AB üyeliğinin, Birliğin geleceği açısından hayati olduğuna dikkati çekti.

"İKİNCİ DARBE İDDİALARI SAÇMALIK"

İkinci darbe girişimi ve bunun İngiltere'yle bağlantısı olduğuna dair iddialarla ilgili bir soruya, Johnson, "Türkiye ile her türlü terörizmle mücadele konusunda omuz omuza duruyoruz. Bu iddialar saçmalıktır ve temelsizdir. Türkiye'nin demokratik kurumlarını destekliyoruz. Türkiye terörizmle mücadele konusunda vazgeçilmez bir ortağımızdır." şeklinde cevap verdi.

Güncellenme Tarihi : 26.9.2016 23:26

İLGİLİ HABERLER