Gündem
  • 11.12.2004 15:30

İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURAN BARIŞ GİRİŞİMİ'NDEN SAVAŞ KARŞITI EYLEM...

YILMAK KILIÇKAYA
İSTANBUL- Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve Tünel'e kadar insan zinciri oluşturarak savaş karşıtı slogan atan, aralarında gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, gazeteci Eşber Yağmurdereli, sanatçılar Mahir Günşiray, Ferhat Tunç, Jülide Kural ve Lale Mansur ile öğretim görevlisi Ufuk Uras gibi isimlerinde bulunduğu Barış Girişimi üyesi yaklaşık 500 kişi, hükümetten, ABD'nin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nden kaçmak için tek tek ülkelerle imzalatmaya çalıştığı anlaşmaları, imzalamamasını istedi.
 Aydın ve sanatçıların da destek verdiği savaş karşıtı eylemde, "Savaşsız bir dünya istiyoruz" şeklinde slogan atan ve tekrar Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyen grup adına tiyatro sanatçısı Mahir Günşiray bir açıklama yaptı.
Günşiray, "Yaşama hakkı, insanın ilk ve temel hakkıdır. Irak'ta Felluce'de bu hak gözlerimizin önünde yok edilirken, dünya güçlünün terörüne boyun eğmiş sessiz kalıyor. Yanı başımızda, Mardin Kızıltepe'de 12 yaşındaki bir çocuk, 13 kurşun sıkılarak öldürülüyor. Türkiye olayı unutturmaya çalışıyor. Bizler Afganistan'da, Irak'ta binlerce masum insanın öldürüldüğünü not ettik. ABD Türkiye'nin tavrını not etmiş, işlediği insanlık suçlarının hatırlatılmasından huzursuzmuş. Bizler de işlenen insanlık suçlarından huzursuzuz. Hükümetten ABD'nin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nden kaçmak için tek tek ülkelerle imzalatmaya çalıştığı anlaşmaları, imzalamamasını istiyoruz" dedi.
Pankart ve dövizlerle müzik eşliğinde slogan atan grup arasına sızan ve yasadışı terör örgütü adına slogan atmak isteyen iki provokatör, göstericiler tarafından susturuldu. Çevik kuvvet ekibinin önlem aldığı gösteri olaysız sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:26

İLGİLİ HABERLER