Gündem
  • 17.4.2018 00:12

İranlı Şii milisler Mehmetçik'e saldırdı

İranlı milisler Halep kırsalındaki TSK noktasına saldırdı

Esed rejimine bağlı İranlı Şii milislerin Halep kırsalında konuşlu bulunana TSK güçlerine yönelik ağır silah saldırısı düzenlediği bildiriliyor.Bölgeden haber aktarımı yapan "Qasioun" ajansının aktardığına göre, Halep'in güney kırsalındaki El Iys bölgesi yakınlarında bulunan İranlı Şii milisler bölgede bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait gözlem noktası yakınlarına ağır silah saldırısı gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, İran'a bağlı oldukları bilinen ve rejim saflarında muhaliflere karşı savaşan Şii milis güçler bir süredir Halep güney kırsalındaki köy ve beldelere yönelik top atışları düzenliyor.

En son gerçekleştirilen top atışlarından bazılarının El Iys tepesinde konuşlu bulunan TSK güçlerine oldukça yakın bölgelere isabet ettiği bildirildi.

Aynı aileden 5 kişi öldü

Şii milisler tarafından bölgeye düzenlenen ağır silah atışlarında geçtiğimiz hafta aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirmiş çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

El Iys tepesinde bulunan TSK gözlem noktasına kurulduğu ilk dönemden beri bölgede konuşlu Şii milisler tarafından taciz atışları düzenleniyor.

İran'a bağlı Şii milisler ile Lübnan Hizbullah Hareketi mensubu milis güçlerin Halep güney kırsalındaki bölgede ağırlıklı olarak konuşlandırıldığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

 

Güncellenme Tarihi : 17.4.2018 02:54

İLGİLİ HABERLER