Gündem
  • 2.10.2014 11:42

IŞİD yüzlerce mülteci aracı çaldı

Suriye'nin Kobane ilçesindeki IŞİD saldırıları nedeniyle Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi üzerinden Türkiye'ye sığınan Kürt mülteciler, beraberinde otomobil, motosiklet ve tarımda kullanılan araçlarını da getirdi. Sığınmacılar kayıt altına alındıktan sonra sınırdan geçirilirken, araçlar, izin verilene kadar kadar sınır hattına paralel bir alanda bekletildi.

Çevrede devriye atan Türk askerine ve sınır karakoluna aldırış etmeyen IŞİD militanlarının mülteci araçlarını çalması İHA kameraların yansıdı. Sınıra sıfır noktada gerçekleşen olayda militanlar araçların camlarını kırarak veya düz kontak yaparak yüzlerce araç çaldı. Sınırın diğer tarafında olayı fark eden köylüler sıfır noktasına yaklaşarak yağmacılığı canlı canlı izledi. Militanlar, sınır hattına gelen Türkiye tanklarına da aldırış etmeden yağmacılığı sürdürdü. Kobane'den Türkiye'ye sığınan bir mülteci de, "Araçlarımızı buraya emanet ettik ancak göz göre göremilitanlar çalıyor. Bizi ve mallarımızı güvende tutamayacaklarsa geri göndersinler" diyerek olaya tepki gösterdi.

Militanların mülteci araçlarının bir kısmını kullanmak için, bir kısmını da parçalarını değerlendirmek için çaldığı öğrenildi.

NURİ PİR - SERHAT DEMİR - VOLKAN KAYALAR 
ŞANLIURFA 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:22

İLGİLİ HABERLER