Gündem
  • 20.9.2014 15:28

İsmailağa cemaatinden iki isme çok sert tepki

Cübbeli Ahmet Hoca'ya yakınlığı ile bilinen İsmailağa Cemaati'ne bağlı Marifet Derneği hükümeti eleştirerek, Türkiye'nin 'Şiilik ve Vehhabilik' tehlikesine atıldığını belirtti.
 RADİKAL - İsmailağa Cemaati'ne bağlı Marifet Derneği'nin yayınladığı Marifet Dergisi'nin Eylül sayısında hükümetin politikalarına tepki içeren yazı yayınlandı. Hükümetin "Yeni Türkiye" parolasının eleştirildiği dergi, "Yeni Türkiye Kimin Türkiye'si" kapağıyla çıktı. Marifet Dernekler Federasyonu Başkanı Muhammed Keskin'in kaleme aldığı yazıda, "Elinde devlet imkanlarını bulunduran bazı makam sahiplerinin Ehl-i Sünnet itikadının tarihi düşmanı olan Şii ve Vehhabi uzantılarına büyük imkan tanımaları, Anadolu'nun asli unsurları olan Ehl-i Sünnet Müslümanlarına ise üvey evlat muamelesi yapmalarıdır" ifadeleri kullanıldı.

Marifet Derneği, İsmailağa Cemaati içinde "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye yakınlığıyla bilinen isimlerin kurduğu dernek olarak biliniyor.

'İSLAM ALİMİ SÜSÜ VERİLEN ZEVAT'
İsim vermeden, İslamcı yazar Mustafa İslamoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinin ilahiyatçı yazarı Hayrettin Karaman'a, "İslam alimi süsü verilmiş bazı zevat" diye hitap edilen yazıda, bakanlara da yüklenildi.

'KUR'AN SURELERİNİ ALAYA ALAN'

Yazıda AB Eski Bakanı Egemen Bağış ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da sert eleştiriler yöneltildi.

Egemen Bağış için, "Kur'an surelerinin isimlerini alaya alan" ifadeleri kullanılırken, Efkan Ala için de, "En rezil bir ifadeyle Kainatın Efendisine gurur-kibir isnad eden idareci" denildi.

'YENİ TÜRKİYE KİMİN TÜRKİYESİ'

Hükümetin sıklıkla kullandığı, "Türkiye sadece Türklerin değildir" söyleminin de eleştirildiği yazıda şöyle devam edildi:

"İngiltere İngilizlerin, Almanya Almanların, Fransa Fransızların, İtalya İtalyanların da Türkiye kimin? Bayraklar indikten sonra sıra ülkemizin isminin değişmesine mi gelecek?" denilen yazıda, "Yeni Türkiye'nin kimin Türkiyesi olacağı hususunda ciddi endişeler taşımaktayız"

'YALANCI BUNLAR'
Cübbeli Ahmet Hoca'ya yakınlığıyla bilinen Marifet Derneği uzun süredir hükümete mesafeli duruyordu. Yeni Şafak gazetesi, Marifet Derneği'nin düzenlediği birçok gezi ve organizasyonu "provokasyon" olarak nitelendirilmiş ve eleştirmişti.

Yeni Şafak, Marifet Derneği'nin organizasyonlarına karşı sık sık İsmailağa Cemaati'nin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu'nu yaptığı haberlerle uyarmış ve "oyuna gelme" demişti. Ancak Ustaosmanoğlu bu uyarılara tepki göstermişti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:40

İLGİLİ HABERLER