Gündem
  • 25.7.2014 21:16

İsrail'den ABD'yi şok eden karar

Gazze’de 848 kişiyi öldüren İsrail yönetimi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin yaptığı ateşkes önerisini reddetti, Reuters'a konuşan hükümet yetkilisi öneride değişiklikler yapılmasını istediklerini söyledi.

İsrail yönetimi ateşkes önerisini bazı değişiklikler yapılmadan kabul etmeyeceğini belirtti.

Hamas'tan ise öneriye henüz yanıt gelmedi.

Ateşkes sağlanması için diplomatik çabalar devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Filistinli yetkililer ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammd El-Atiyye ile telefonla görüşen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, daha önce duyurulan Fransa ziyaretini erteleyip Katar’ın başkenti Doha’ya gitmişti.

Gazze’de günlerdir süren İsrail saldırılarını sona erdirmek için diplomasi trafiğini hızlandıran Davutoğlu, Doha’da ateşkes için şartları kabul edilene kadar İsrail’in tek taraflı ateşkesini kabul etmeyeceğini söyleyen Hamas’ın lideri Halid Meşal ile görüşecek.

Doha'ya varmasının ardından Davutoğlu, tweet atarak ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile yaptıkları telefon görüşmelerini Filistinli yetkililere aktaracağını açıkladı. Davutoğlu twitter mesajlarında "Bir kaç gündür daha da yoğunlaşan son 24 saatte ise kesintisiz süren Gazze'de ateşkes müzakereleri için Katar’dayım. Gazze'de akan kanın durması için bizimle birlikte büyük gayret sarfeden Katarlı dostlarımızla detaylı görüşmeler gerçekleştireceğim. Kahire’de, ateşkes için yoğun çaba sergileyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile gece boyu süren temaslarımızda gelinen aşamayı burada Filistinli taraflarla ele alacağız. Amacımız Filistinli kardeşlerimize karşı işlenen acımasız saldırıların bir an önce durmasını temin etmek" dedi.

Kaynak: Al Jazeera v Reuters

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:01

İLGİLİ HABERLER