Gündem
  • 26.11.2010 13:03

İSRAİL'DEN ERDOĞAN'A CEVAP

Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrailli bir yetkili, "Lübnan'da yaşayan Ermeniler tarafından protesto edilen Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e yönelik bu sert eleştirilerle gündemi değiştirmeye çalıştığını" iddia etti.

İsrailli yetkili ayrıca Erdoğan'ın konuşmasında, "kendisini kadın ve çocukları öldüren Hizbullah'tan uzak tutacak tek bir kelimeye bile rastlamadıklarının" altını çizdi.

Arap ülkelerinde yüksek popülaritesi olan Erdoğan'ın Lübnan ziyaretine İsrail medyası da büyük ilgi göstermişti. İsrail haber siteleri, Erdoğan'ın sözlerine an be an manşetlerine taşımışlardı.

Başbakan Erdoğan, iki günlük Lübnan ziyaretini tamamlayarak, bu sabah saatlerinde yurda döndü.

Başbakan Erdoğan dün Lübnan'da Arap Bankalar Birliği tarafından verilen “2010 Liderlik Ödülü”nü alırken yaptığı konuşmada, İsrail'i hedef alarak, "Sen, en modern silahlarınla, füzelerinle, misket bombalarınla, fosfor bombalarınla Gazze'ye gireceksin, okuldaki, oyun bahçesindeki, çilek tarlalarındaki çocukları katledeceksin, ondan sonra da bizden susmamızı bekleyeceksin. Sen, Akdeniz'de korsanlık yapacaksın, Akdeniz'de devlet terörü uygulayacaksın, benim 9 masum vatandaşımı, bebeklere mama götüren 9 kardeşimi hunharca katledeceksin, sonra da çıkıp bizden susmamızı bekleyeceksin. Susmayacağız. Var gücümüzle gerçekleri, var gücümüzle hakkı, hukuku haykıracak ve savunacağız" demişti.

Erdoğan, önceki gün de bir Türkmen köyünde binlerce Lübnanlı'ya seslenmiş ve İsrail'i kastederek, "Gerektiğinde katile katil diyeceğiz" ifadesini kullanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 01:18

İLGİLİ HABERLER