Gündem
  • 11.12.2016 00:27

İstanbul'da çok şiddetli patlama

İstanbul'da alçak saldırılar! İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadyumu yakınında Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından iki ayrı patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi" dedi. Patlamalarda 40'a yakın yaralı olduğu bildiriliyor.

Son dakika: İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınında Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında iki ayrı patlama gerçekleşti. Kalleş saldırılardan biri Süzer Plaza ile yan yana olan daha önce Beleştepe olarak bilinen yerde düzenlendi. İkinci patlama ise Maçka Parkı'nda oldu. İlk saldırının bomba yüklü bir araçla düzenlendiği, Maçka Parkı'ndaki saldırının bir canlı bomba tarafından gerçekleştiği değerlendiriliyor. Kalleş saldırılarda 40'a yakın yaralı var. Patlama sonrası silah seslerinin duyulduğu iddia ediliyor.

Son dakika haberi… İstanbul’da patlama

BAKANDAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki patlamayla ilgili yaptığı ilk açıklamada "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi. Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında İstanbul'daki saldırıya ilişkin milletvekillerine bilgi verdi. Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." diye konuştu.

İKİ AYRI PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ikinci açıklamada ise Beşiktaş'ta 2 ayrı patlama yaşandığı bilgisini paylaştı. Bakan Soylu, "Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi" dedi. Bakan Soylu, "İlk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bakan Soylu şöyle devam etti: "Yaralılar Şişli Etfal başta olmak üzere yakın birçok hastaneye sevk edildi. Sayın Sağlık Bakanımızla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla ilk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabi şehit konusunda biraz sonra valimizle, emniyet müdürümüzle değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyu önünde açıklamada bulanacağız."

BAŞSAVCILIK OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'taki patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'la birlikte aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı.

Başsavcılık, söz konusu patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN  BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınındaki bombalı saldırıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gelişmeleri takip ediyor.  Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldı. 
İstanbul'da Tarabya'daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

İSTANBUL'DAKİ PATLAMA YAYIN YASAĞI GELDİ

İSTANBUL’da Vodafone Arena yakınlarında meydana gelen terör saldırısının ardından RTÜK’ten yayın yasağı geldi. RTÜK’ten yapılan açıklamada, ’İstanbul’da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın 10.12.2016 tarih ve 04181 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmiştir’ denildi.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, İstanbul'daki bombalı saldırı olduğu anda bölge stoklarından Avrupa ve Kuzey Marmara'dan ihtiyaç bildirilmemesine rağmen kan sevkıyatı yapıldığını bildirerek, "Kan ihtiyacı bulunmamakta." dedi.
Kınık, patlamada yaralananların çevre hastanelere kaldırıldığını belirterek, "Biz oraya patlamanın olduğu anda hemen bölge stoklarımızdan, Avrupa ve Kuzey Marmara'dan kan ihtiyacı bize bildirilmemesine rağmen çıkarttık. Sonrasında teyitler geldi ve bütün kan ihtiyaçları karşılandı." diye konuştu.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden kan ihtiyacı olduğuna dair birtakım bilgiler geldiğini dile getiren Kınık, şu bilgileri verdi:

"Sadece oraya 50 ünite 0 RH negatif kan gönderdik. İlerleyen saatlerde olası ihtimallere karşı da çevre bölgelerinden özellikle Bursa, Düzce, Ankara gibi bölgelerimizden özellikle az bulunan RH negatif grubu kan sevkıyatlarını yaptık. Dolayısıyla kan ihtiyacı bulunmamakta. Zaman zaman hastanelerdeki yetkisiz kişiler ve oradaki hasta yakınlarının yaptığı çağrılar televizyonlarda görülebiliyor. Ama şu an için ihtiyaçları karşıladık." dedi.

OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

Beşiktaş'taki bombalı saldırıya ilişkin, olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı. Olay yerine gelen ekipler, Maçka parkını büyük bir titizlikle kontrol ederek, araştırmalarını sürdürüyor.

Beşiktaş'ta gerçekleşen bombalı saldırının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekipleri ile itfaiye görevlileri Maçka Parkı'nda ve patlamanın çalışma başlattı. Çok sayıda polisin görev yaptığı patlama alanında, tüm deliller poşetlenerek tek tek toplanıyor.

Güncellenme Tarihi : 11.12.2016 01:13

İLGİLİ HABERLER