Gündem
  • 22.8.2017 11:10

İstanbul doluya hazır! Vatandaş önlem alıyor...

İstanbul'da beklenen kuvvetli yağış öncesi vatandaşlar dolu ihtimaline karşı araçlarını karton, kilim ve kumaşlarla korumaya çalışırken, Kadıköy’de de oto galericiler ilginç yöntemlerle önlem aldı. Üsküdar'da kapalı otoparkla yoğun talep olduğu görüldü. İstanbul'da Temmuz ayında yaşanan dolu nedeniyle çok sayıda araç hasar görmüştü.

OTOPARKLAR DOLDU

Otomobillerini bugün yaşanması beklenen dolu yağışından kaçırmak isteyen sürücüler Üsküdar’da kapalı otoparklara akın etti. Bu bölgede otoparklar ağzına kadar doldu hatta kapılarını da kapattı. Kapılarını kapatıp artık otomobil almayan parklardan biri de 4 katlı bu otopark. Kapıya kadar gelip "dolu" tabelasını gören İstanbullu sürücüler bir başka otopark arayışına giriyor.

Otopark çalışanı Dolu yağacak dediler otopark tamamen dolu. Daha önce bu kadar yoğunluk hiç olmadı.Meteorolojinin uyarı nedeniyle otoparkımız doldu" diye konuştu.

İstanbul doluya hazır Vatandaş ve galericiler önlem alıyor...

İstanbul'da beklenen kuvvetli yağış öncesi vatandaşlar dolu ihtimaline karşı araçlarını karton, kilim ve kumaşlarla korumaya çalışıyorlar. 

GALERİCİLERDEN DOLU ÖNLEMİ

Yaklaşık 1 ay önce ceviz büyüklüğündeki dolu araçlara zarar vermişti. Bu nedenle çoğu lüks otomobil satan galericiler, araçların doludan ve olası fırtınadan zarar görmemesi için önlemlerini aldı. Kimisi araçlarını balonlu naylon ile kapladıktan sonra ön ve arka camlarının üzerine paspas ve strafor koydu. Bazı araç sahipleri de otomobillerinin üzerlerini battaniye, halı, kilim ile kapattı. Kapalı otoparkı olan galeri sahipleri ise araçlarını kapalı otoparktan çıkarmadığını söyledi.

Galerici Alper Uzun "Biz araçlarımızı kapalı otoparkımız var oraya aldık. Geçen sefer çok mağdur olduk. Yaklaşık 30 bin lira zararımız oldu. Onu önlemek içim meteorolojiye uyarak araçlarımızı kapalı otoparka aldık" dedi. Erdoğan Sönmez ise "Önlemimizi almaya çalıştık bu şekilde. Poşetledik. Korumaya çalışıyoruz" diye konuştu.



 

 

Güncellenme Tarihi : 22.8.2017 12:09

İLGİLİ HABERLER