Gündem
  • 4.9.2015 16:07

İstanbul'a 6 yeni otogar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da 6 ayrı noktada otogar yapacaklarını belirterek, “Daha lokal, daha küçük, 6 bölgede parçalamak üzereyiz. İstanbul'daki kentler arasındaki ulaşımda bir nokta yoğunlaştırmadan bir çalışma yapıyoruz. Mevcut Bayrampaşa'daki otogarı da üstünü tamamen yeşil park haline getirmeyi, alt katlarını otopark yapmayı düşünüyoruz” dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Şile'de Yeryüzü Doğal Ürünler Pazarı'nı ziyaret etti. Başkan Kadir Topbaş, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Taksim Meydanı'nda devam eden çalışmaların sorulması üzerine Başkan Kadir Topbaş, “Taksim Meydanı başlanıldı. Küçük lokal çalışmalarla yürütmekteyiz. Meydanı tamamen kapatarak hayatı etkilememek adına daha titiz, yavaş bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamlanacak. Bölüm bölüm gidiyoruz, birden gitsek hızla yapabiliriz ama Taksim'i trafiğe, yaya yürüyüşüne büyük ölçekte kapatmak gerekir” dedi.

“2017'DE BU OTOGARLAR DEVREYE GİRECEK”
İstanbul'da 6 farklı noktada otogar yapılacağını belirten Kadir Topbaş, şunları söyledi:
“Otogarların sistemleri değiştirilir hale geldi. Alibeyköy'de şu anda bir cep otogarı yaptık. Şehir merkezinde kalan Bayrampaşa'daki otogar gelecekteki işlevini yitirecek. Daha lokal, daha küçük, 6 bölgede parçalamak üzereyiz. Buna göre çalışma yapıyoruz. Böylece İstanbul'daki kentler arasındaki ulaşımda bir nokta yoğunlaştırmadan bir çalışma yapıyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Mevcut Bayrampaşa'daki otogarı da üstünü tamamen yeşil park haline getirmeyi, alt katlarını otopark yapmayı düşünüyoruz. Bu otogarların da 2016, 2017 gibi tamamlanmasını hedefliyoruz. 2017 gibi de bu otogarlar devreye girecek.”

AHMET FARUK SARIKOÇ
İSTANBUL

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER