Gündem
  • 9.9.2009 17:50

İSTANBUL'DA DOĞALGAZ VE ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Dün Silivri'nin Selimpaya Mahallesi'nde yaşanan sel felaketi nedeniyle suyun önünü açmak için kullanılan araçlar doğalgaz hatlarına hasar verdi.

Bu nedenle Selimpaşa'ya tedbir amaçlı doğalgaz verilemediği öğrenildi. Yoğun yağışın yaşandığı bölgelerde kısmı gaz kesintileri yapılırken, bu sabah saatlerinden itibaren İkitelli, Başakşehir ve Bağcılar civarında meydana gelen sel nedeniyle de doğalgaz hatlarında bir problem yaşanmadığı bildirildi.

İSKİ yetkilileri de 2 günde olması beklenen yağışın 1 saatte düştüğünü belirterek, durumun bir afet olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler. Yetkililer, ıslah edilen derelerde bile su taşkınlıkları görüldüğünü, ancak ciddi bir sorun yaşanmadığını, Silivri'de dere ıslahı çalışmalarının ise 2 yıldır sürdüğünü kaydetti.

Dere yatağının 10 katı daha fazla su geldiğini, suyu taşımanın imkanı olmadığını dile getiren yetkililer, Ayamama Deresi'nde taşkınlık oluştuğunu ifade etti. Bağcılar Tavukçu Deresi'nde de ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, su taşkınlığının Papaz Köprüsü mevkisinde meydana geldiğini kaydetti.

Elektrik kesintileri

BEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada da, Silivri Ortaçeşme mevkisinde 5 trafo merkezi, 3 köy ile Ortaköy Sanayi bölgesine elektrik verilemediği, Çatalca'da 15 köyde elektrik kesintisinin uygulandığı bildirildi.

Avcılar İşletme Müdürlüğüne bağlı 553 adet trafo merkezinin karanlık olduğu ifade edilen açıklamada, Bahçeşehir'in tamamı, Hadımköy merkez ve Sanayi bölgesi, Avcılar Yeşilkent mahallesi, Kıraç Hadımköy yolu sanayi, Hoşdere yolu ve civarı, Esenyurt'un büyük bir bölümü, Ambarlı tesisler yolu, sanayi tesislerinde elektrik kesintisinin uygulandığı vurgulandı.

Açıklamada, Sefaköy İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 90 adet müşteri trafo ile 461 dağıtım trafo merkezine enerji verilemediği, İkitelli TEİAŞ'ın komple sular altında kaldığı, sular çekildiğinde enerji verileceği kaydedildi.

Yenibosna Merkez Mahallesi, Basın Ekspres yolu ve civarı, Altınşehir, Şahintepe, Tahtakale, Bayramtepe, Bağcılar Fetih ve Kemalpaşa mahalleleri, Küçükçekmece Yarımburgaz ve Halkalı İstasyon mahalleleri, Konut Birlik siteleri, Halkalı, Atakent ve Soyak siteleri, Başakşehir Onur Kent'in karanlık olduğu belirtilen açıklamada, Gaziosmanpaşa'da 70 trafo merkezinin karanlık olduğu, Sultangazi'de Habibler, Cebeci Taşocakları, Kayabaşı, Yassıören, Baklalı ve civarındaki köylerde elektrik kesintisi yapıldığı anlatıldı.

Çağlayan İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 34, Sarıyer'e bağlı 8 köyün karanlık olduğu, Bayrampaşa'da 6 adet trafo merkezinin karanlık, Bağcılar Kazımkarabekir Mahallesi ve civarına elektrik verilemediği ifade edilen açıklamada, Fatih'te de bir trafo merkezine su girdiği, Süleymaniye semtinin bir kısmının elektriksiz olduğu kaydedildi.

3 BÖLGEDE ELEKTRİK KESİNTİSİ VAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'daki sel felaketinde ana trafolarının bazılarını, şalt sahasını su basması nedeniyle Silivri, İkitelli ve Sarıyer olmak üzere 3 temel bölgede elektrik kesintilerinin olduğunu bildirdi.
Bakan Yıldız, TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu ile Bakanlıkta yaptığı görüşme sonrası, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Sel felaketi nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşandığının hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, özellikle temel olarak Silivri, İkitelli ve Sarıyer olmak üzere 3 temel bölgede bir takım elektrik kesintilerinin olduğunu söyledi.
Bunun ana trafolarının bir kısmında, özellikle İkitelli'de şalt sahasının tamamen su basmasından kaynaklandığını anlatan Yıldız, böyle bir durumda enerji vermenin son derece tehlikeli olduğunu söyledi.
Kendilerinin güvenlik amacıyla da mevcut olan enerjiyi Silivri, Kumburgaz, Avcılar Sefaköy, Gaziosmanpaşa, Çağlayan gibi semtlerde kontrollü olarak kestiklerini ifade eden Yıldız, bunun için de su miktarına özellikle dikkat ettiklerini, suyun mutlaka çekilmesi gerektiğini, şalt sistemdeki kurutma çalışmalarının da hızlıca yapılacağını bildirdi.
Bunun akabinde kademeli olarak enerjiyi vereceklerini anlatan Yıldız, şöyle devam etti:
''Şu anda santrallerden de özellikle bizim 1300 megavatlık Ambarlı santralinin şalt sahasında yine su bastığı için santralimizin çalışmasını da durdurduk, ama enerji konusunda elektrik verme konusunda herhangi bir tehdit bulunmamaktadır, herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır. Suya bakarak bu şekliyle kademeli olarak vereceğiz, arkadaşlarımız çalışıyor, suyla alakalı bir risk gördükleri anda kontrollü olarak enerjiyi kesecekler.''
Bu arada TEİAŞ'ın Silivri, Kumburgaz, Avcılar, Sefaköy, Gaziosmanpaşa, Çağlayan, Sarıyer, Bayrampaşa İşletme Müdürlüklerinin bugün saat 11.30 itibariyle bazı semtlerde elektrik kesintilerine gittiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:16

İLGİLİ HABERLER