Gündem
  • 2.6.2014 21:06

İstanbul'dan inanılmaz görüntüler

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Ev, işyeri ve yolları su bastı, trafik durma noktasına geldi.

İstanbul'da yağan yağmur birçok yerde sel basmasına ve taşkınlara neden oldu. En çok etkilediği semtlerden biri ise Üsküdar oldu. Sosyal medyada paylaşılan Üsküdar fotoğrafları, herkesi şok etti çünkü Üsküdar'da sahil yolu öyle taştı ki deniz ile kara ayrımı yapılamayacak hale geldi. 
Bayrampaşa ve çevresinde 15 dakika yağan dolu ve sağanak yağmur su baskınlarına neden oldu. Alışveriş Merkezi’ne girişteki altgeçit suyla dolunca bir kamyonet, bir servis minibüsü ve bir motosiklet suya gömüldü. Servis minibüsündeki 4 kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı.

Saat 17.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur ve dolu, Alışveriş Merkezi’nin Kocatepe Mahallesi tarafındaki girişinde bulunan alt geçidi 15 dakikada yaklaşık 1.5 metrelik suyla doldurdu. Bu sırada alt geçitte bulunan bir servis minibüsü ile bir kamyonet suya gömüldü. Kamyonetin şoförü kendi çabalarıyla aracından çıkarken, servis minibüsündeki 4 kişi mahsur kaldı. Bu sırada bir motosikletli de girdiği sudan motosikletini bırakarak çıkmak zorunda kaldı.
İtfaiye ekipleri sıkışan trafik yüzünden yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine ulaşabildi. İtfaiyeciler kamyonla suyun içine girerek minibüstekileri kurtardı. Vatandaşlar, aksiyon filmlerini aratmayacak sahnelerin yaşandığı kurtarma operasyonu cep telefonlarıyla saniye saniye kaydetti.

KURBAĞALIDERE TAŞTI

Kadıköy'deki Kurbağalıdere, sağanak yağış sonucu taştı. Dere kenarında birçok ev ve işyeri su altında kaldı. Vatandaşlar, yüksek noktalara çıkarak selden korunmaya çalıştı. Mahsur kalanlar ise kurtarılmayı bekliyor.
İtfaiye ekiplerinin ve iş makinelerinin kurtarma çalışmaları devam ediyor.E-5'TE YAĞMUR TRAFİĞİ

İstanbul'un birçok yerinde etkili olan dolu ve sağanak yağış trafiği de olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde zaten sıkışık olan trafik, yağış nedeniyle yer yer durma noktasına geldi. E-5 Karayolu'nda uzun araç kuyrukları oluşurken, metrobüs duraklarındaki yoğunluk dikkat çekti.

SAĞANAK YAĞIŞ İSTANBULLULARA ZOR ANLAR YAŞATTI

İstanbul'da aniden bastıran sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Evlerinden hazırlıklı çıkanlar şemsiye ve yağmurlukla korunurken, bazıları ise poşetle kafalarını korumaya çalıştı. Sağanak nedeniyle göle dönen yollarda sürücüler de zor anlar yaşadı.

AMBULANS MAHSUR KALDI

Sağanak yağış Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Batı Ataşehir'de tıkanan rögarlar nedeniyle biriken su yolları kapladı. Göreve giden bir ambulans ile 2 servis minibüsü ve çok sayıda araç mahsur kaldı. İş makinesinin çalışması sonucu sular çekilirken, mahsur kalanlar da kendi imkanlarıyla kurtuldu.


TAKSİM'DE YAĞIŞA HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR

Taksim Meydanı'nda aniden bastıran yağmura yakalanan vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırıp bir anda kaçışmaya başladı.

Bazı vatandaşlar şemsiye ile korunmaya çalışırken, ani sağanağa hazırlıksız yakalananlar ise sırılsıklam ıslanmaktan kurtulamadı.

OTOGAR YOLUNU SU BASTI

Sağanak yağış sonrası, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'na giden yolları su bastı. Bazı yolcular, otobüslerden inerek yaya olarak otogara yürüdü.

Otogar'ın kuzey girişinde rögarın taşması sonucu yol su altında kaldı. Şehirlerarası otobüsler otogara doğru güçlükle ilerlerken, bazı yolcular da araçlardan inerek yaya olarak yürüdü. Yağış sonrası yolun bazı bölümleri balçık altında kalırken, bazı otomobillerin içini de çamur kapladı.

BAĞCILAR'DA RÖGARLAR TAŞTI, YOL GÖLE DÖNDÜ


Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi, Mehmet Akif Bulvarı'ndaki rögarlar dolu ve ardından başlayan sağanak yağışın ardından taştı. Tavukçu Deresi'nin yanında bulunan mazgalın da tıkanmasının ardından, yol göle döndü. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, bazı sürücüler ara sokaklara girerek trafikten kurtulmaya çalıştı.

KEPÇE, BETON BARİYERİ KIRDI
Yoldaki su birikintisi yüzünden yayalar da karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekti. Bağcılar Belediyesi'ne ait bir kepçe de derenin etrafındaki beton bariyeleri kırarak, suyun dereye akmasını sağladı. Bir vatandaş, "Şaka gibi... Dere yatağında su yok. Derenin yanında su var. Mazgal var burada. Araya 'gider' yapsa, dereye akması gereken su akar gider. Bunu düşünemiyor mu bu altyapı uzmanları, mimarlar, mühendisler?" dedi. Kepçenin çalışmasını izleyen bir kişi de, "Dere ıslah çalışması diye bu yol yeni yapıldı. Eskiden daha iyiydi. Burası göl olmuyordu. Hiçbir su gideri vermediler. Şu an her yer su içinde. Belediye burayı yaptı. Karşı duvarı yaptı. Herhangi bir gider yapmadı. Şimdi orayı kırıp suyu göndermeye çalışıyorlar" dedi.


15 DAKİKA YETTİ

İstanbul'da aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Gaziosmanpaşa'da ise dolu etkili oldu.

Gaziosmanpaşa'da, yaklaşık 15 dakika aralıksız süren yağış nedeniyle yol üzerindeki bazı rögarlar taştı. Vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağmurdan kaçan vatandaşlar, Gaziosmanpaşa'da bulunan bir alışveriş merkezine sığındı. Sağanak yağmur, kısa süre sonra yerini doluya bıraktı. Bazıları şiddetli doludan başlarını tutarak korunmaya çalıştı. Yağmur ve dolu nedeniyle trafikte de yoğunluk yaşandı.
 
KADIKÖY’DE SEL İKİ ARACI DEREYE SÜRÜKLEDİ

Kadıköy’de sağanak yağış, Kurbağalı Dere’nin taşmasına neden oldu. Park halindeki iki araç taşan derede sürüklendi.
Olay, Hasanpaşa’da meydana geldi. Sağanak yağışla birlikte Kurbağalı Dere’de taşma meydana geldi. Taşmayla birlikte park halinde bulunan iki panelvan araç sele kapıldı. Sürüklenen iki araç, 500 metre mesafede bulunan Kadıköy Evlendirme Dairesi yakınında sağanak yağışın azalmasıyla durabildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları devam ederken, iki araçta maddi hasar meydana geldi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:33

İLGİLİ HABERLER