Gündem
  • 28.5.2018 11:33

İşte açıklanan en son anket sonuçları

26 Mayıs'ta yaptığı anketinin sonuçlarını paylaşan İstanbul Ekonomi Araştırma, sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını açıkladı, diğer adayların oy oranlarını duyurmadı. Araştırma şirketi, çoğu anket şirketinin aksine, ilk turda kazananın olmayacağını ileri sürdü.

İstanbul Ekonomi Araştırma 24 Haziran seçimlerine giderken yaptığı son araştırmayı daha önceki iki araştırmasıyla karşılaştırmalı olarak yayınladı. İstanbul Ekonomi Araştırma'nın yaptığı ankete göre, cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilk turdaki oyu yüzde 44.02 olarak çıktı. Firma, diğer cumhurbaşkanı adaylarının oy oranlarını duyurmadı. Milletvekili seçimlerinde ise Meclis'te çoğunluğu sağlayan parti ya da ittifak çıkmadı.

İşte İstanbul Ekonomi Araştırma'nın "Nisan ve Mayıs aylarında yaptığımız, sonuncusu 26 Mayıs tarihli kamuoyu araştırmalarımızdan bazı sonuçları paylaşıyoruz" notuyla paylaştığı araştırma sonuçları:

İTTİFAKLARIN OY ORANLARI

Ankete göre, 26 Mayıs tarihinde “Bu pazar seçim olsa hangi ittifak ya da partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 44.5’i ‘cumhur ittifakı’, yüzde 40.5’i ‘millet ittifakı’, yüzde 13.5’i HDP yanıtını verdi.

PARTİLERİN OY ORANLARI

Aynı soruda partilerin oy oranları ise şöyle sıralandı: AK Parti yüzde 42.4, CHP yüzde 22.7, İYİ Parti yüzde 15.7, HDP yüzde 12.1, MHP yüzde 3.8, SP yüzde 2.5.

ERDOĞAN'IN OY ORANI

Erdoğan’ın ilk turdaki oy oranı ise yüzde 44.02 olarak tespit edildi. Şirket, Erdoğan dışındaki adayların oy oranlarını ise açıklamadı.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2018 11:42

İLGİLİ HABERLER