Gündem
  • 29.6.2015 18:33

İşte AK Parti tabanının koalisyon kararı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, parti tabanlarının AK Parti-MHP koalisyonunu desteklediğini söyledi.

Beşir Atalay, bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak, soruları yanıtladı.

Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili kamuoyunda konuşulan iddialara değinen Atalay, "Biz kendi adayımıza oy vereceğiz. Başka bir plan söz konusu değil" dedi.

"TABANIMIZ AK PARTİ-MHP İSTİYOR"

Koalisyonla ilgili sorulara yanıt veren Beşir Atalay, "Tabanımızda daha çok MHP gibi çıkıyor, gazetelere de bu yansıyor zaten. Bugün de bazı araştırmalar var, ama bu biraz da görüşmelere bağlı şeklinde konuştu.

"HÜKÜMET TALİMAT VERİRSE TSK GEREĞİNİ YAPAR"

Atalay, Suriye sınırındaki gelişmeler ve hükümetin TSK'ya 'Cerablus'a girin' direktifi verdiğine yönelik iddilarla ilgili ise şöyle konuştu:

"Hükümet talimat veriyor da Türk Silahlı Kuvvetleri orada karşı bir tavır içinde oluyor gibi iddialar var. Hükümet bir talimat veriyorsa TSK onun gereğini yapar. Bugüne kadar da hep böyle olmuştur. Orada spekülatif şeyler bazen Genel Kurmay Başkanımız ile ilgili, bazen Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile ilgili, öyle bir şey yok.

"TSK'NIN GİRMESİ EN SON SEÇENEKTİR"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin oraya girmesi en son seçenektir. Olmazsa olmaz durumuna gelirse ancak. Şu anda böyle bir seçeneğimiz yok. Diğer bütün yöntemler üzerinde çalışılıyor. Tabi Türkiye'nin menfaatleri açısından olup biten her şey dikkatle değerlendiriliyor ve yapılması gerekenler de yapılıyor. Ama bizzat Türk Silahlı Kuvvetleri'nin girmesi en son politikadır ve şu anda öyle bir şey söz konusu değildir.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER