Gündem
  • 31.1.2016 02:45

İşte Atatürk'ün resmini indiren CHP'li vekil

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'un TBMM'deki odasından Atatürk fotoğrafını indirmesi partide tansiyonu yükseltti. CHP'li eski 20 milletvekili, adı "Atatürk'ün fotoğrafını odasından indiren milletvekili" olarak anılan Altıok için "Atın bunu partiden" diyerek kampanya başlattı.
Orhan Birgit, Alev Coşkun, Metin Tüzün, Kemal Anadol, Onur Öymen, Algan Hacaloğlu, Necla Arat, Şahin Mengü, Nur Serter'in de aralarında bulunduğu 20 eski vekil kampanyaya imza attı.
Fotoğraf krizi, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'yla TBMM'de aynı odayı kullanan Altıok'un "Bu fotoğrafı artık indirelim" diyerek Atatürk'ün fotoğrafını indirmesiyle başlamıştı. Öte yandan "fotoğrafı indirme" olayını üç vekilden oluşan komisyon araştıracak. Ancak bazı vekiller bununla yetinecek gibi değil. İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "Cumhuriyet, Atatürk, Vatan, Bayrak ve Demokrasi ile sorunu olan, CHP içinde barınamaz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı kimdir?
Zeynep Altıok Akatlı, İzmir'de CHP kontenjan adaylarından biri. CHP İzmir 1. bölge 1. sıradan aday olan Zeynep Altıok Akatlı kimdir?

Zeynep Altıok Akatlı, İzmir’de CHP milletvekili adaylarından biri oldu. 20 yıl önce gerçekleşen Sivas Katliamı’nda babası Şair Metin Altıok’u kaybeden Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir’de kontenjan milletvekili adayı oldu. Şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı 1. Bölge 1. sıradan aday gösterildi.

ZEYNEP ALTIOK AKATLI KİMDİR?

Zeynep Altıok Akatlı, 1968 yılında Ankara’da doğdu. Felsefeci Füsun Akatlı ile Şair Metin Altıok’un kızı. İÜ Sosyal Antropoloji Bölümü’nü bitirdi. İletişimciliği meslek olarak seçti. 19 yıl çokuluslu reklam ajanslarında müşteri ilişkileri koordinatörlüğü, grup yöneticiliği yaptı. Kariyerini profesyonel iletişim danışmanı olarak sürdürüyor.

.Zeynep Altıok Akatlı’un babası Metin Altıok için hazırladığı Gölgesi Yıldız Dolu adlı ‘Armağan kitap’ 2003’te basıldı, 2013’te de katliamın 20.yılı nedeniyle güncellenmiş biçimiyle Doğan Kitap’tan çıktı. Babasının ona yazdığı mektupları Metin Altıok’tan Zeynep’e Mektuplar (Kırmızı Kedi Ya.) adıyla kitaplaştırdı. Öte yandan STK’lar yanı sıra, siyasal alanda da sorumluluk üstlenip 2012’de CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığına, 2014’te de CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi. Zeynep Altıok Akatlı, Toplumsal Bellek Platformu, SODEV, ÇYDD, Barış İçin Kadın Girişimi üyesi; Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı, Nazım Hikmet Vakfı ile Ülke Politikaları Vakfı yönetim kurulu üyesi.


SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:27

İLGİLİ HABERLER