Gündem
  • 15.10.2004 05:20

İŞTE BAŞI KESİLEN TÜRK KAMYON ŞOFÖRÜ!..

Irak’ta kaçırılan bir Türk kamyon şoförü daha başı kesilerek öldürüldü.

Ensar el Sünna Ordusu adlı İslamcı örgütün internet sitesinde yayınlanan video görüntüsünde, ön adını Ramazan olarak açıklayan Türk şoförü ‘Irak’taki Amerikan askerleriyle çalıştığı için öldürdükleri’ belirtildi.

Soyadı öğrenilemeyen beyaz saçlı ve sakallı Türk, kameraya doğru kimlik kartını tuttuktan sonra, ‘Amerikalılara kamyonla mal taşıdım. Türkiye’ye dönerken beni yakaladılar. Bütün Türk şoförlere çağrıda bulunuyorum. Irak’a gelmesinler’ dedi. Daha sonra Türk şoförün gözleri bağlandı.

Açık bir avluda, duvardaki ‘Ensar el Sünna Ordusu’ yazılı siyah bir pankartın önünde ve Türk rehinenin başında ayakta duran maskeli dört teröristten biri, Irak aksanı olmayan bir Arapça ile okuduğu bildiride Tevhid ve Cihad grubuna bağlı olduklarını söyleyerek, ‘Biz haçlılara ve onlara yardım edenlere karşı çıkmaya yemin ettik. Bu insanların akıbeti mukaddes savaşçıların elinde ölümdür. Şimdi göreceğiniz gibi’ diye konuştu. Bu sözlerin hemen ardından iki terörist Türk kamyoncuyu yere yatırdı ve üçüncü terörist bıçakla kafasını kesti.

Irak’ta geçen pazartesi günü de Mahir Kemal adlı bir Türk işadamı ve Iraklı tercümanı başları kesilerek öldürülmüşlerdi.


Öte yandan Irak’ın orta kesiminde Samarra yakınlarındaki bir otoyolda dün 2 Türk ile 2 Iraklı kamyon şoförü daha kaçırıldı. Türk şoförlerin kamyonlarıyla kaçırıldığını belirten polis, Iraklı şoförlerin Ulaştırma Bakanlığı çalışanı olduğunu kaydetti. 

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:05

İLGİLİ HABERLER