Gündem
  • 9.4.2012 13:23

İşte cezaevlerinde kadın tutuklulara yapılan tacizler!

Taciz ve tecavüz iddialarının yanlız Pozantı M Tipi Kapalı Çocuk Cezaevi ile sınırlı olmadığı diğer cezaevlerinden de benzer şikâyetler geldiği öğrenildi.
Sinop, Aydın, Karataş, Konya, Erzurum cezaevleride yatan kadın tutuklu ve hükümlüler cinsel taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. BDP Grup Başkan Vekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerindeki taciz iddiaları ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bakan Ergin’in yanıtı ile taciz ve tecavüz iddialarının sadece Pozantı cezaeviyle sınırlı olmadı ortaya çıktı. Ergin, Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bir hükümlünün, kurumda görevli infaz ve koruma başmemuru tarafından taciz edildiğini öne sürmesi üzerine adli ve idari yönden soruşturma başlatıldığını, ancak soruşturma sonunda cezaya yer olmadığına karar verildiğini belirtti.

İşte soruşturulan cezaevleri
Ergin’in verdiği bilgiye göre, diğer cezaevlerinden gelen şikayetler ve yapılan işlemler şöyle:
- Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tahliye olan bir hükümlü, ikinci müdür tarafından taciz edildiğini iddia etti. Başlatılan soruşturma sonucunda, kovuşturmaya yer olmadığına, idari soruşturma sonucunda ise ikinci müdürün 1/8 oranında aylıktan kesme cezası verildi.
- Karataş Kadın Kapalı Cezaevi’nde kadın hükümlülere karşı bazı görevliler tarafından cinsel tacizde bulunulduğu yönünde isimsiz sikâyet dilekçesi verildi. İddialarla ilgili 2 infaz ve koruma memuru hakkında soruşturma yapıldı, ancak cezaya gerek olmadığına karar verildi. Bir hükümlünün, ikinci müdür tarafından taciz edildiği iddiasıyla ilgili açılan kamu davası ise sürüyor.
- Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kadın hükümlülere karşı bazı kurum görevlileri tarafından cinsel tacizde bulunulduğu yönünde şikâyet dilekçesi verildi. 4 memurla ilgili adli soruşturma sonucunda, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. İdari soruşturma ise sürüyor.
- Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kadın hükümlü ve tutuklular, görevliler tarafından cinsel tacizde bulunulduğu yönünde şikayette bulundu. Üç kadın memur hakkında açılan soruşturmada cezaya gerek olmadğına karar verildi. 

NAMIK DURUKAN-MİLLİYET

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:56

İLGİLİ HABERLER