Gündem
  • 17.7.2018 00:20

İşte CHP'de toplanan imza sayısı

Kurultay için imzalarda son durum: Sayı artıyor..

CHP Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger, olağanüstü kurultay için imza sayısının gün sonu 353 olduğunu duyurdu. CHP parti tüzüğüne göre en az 625 delegenin imzası gerekiyor.

CHP PM üyesi Aksünger, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, “Öğleden sonra Krt Tv’ye çıkarken 250 olan imza sayısı, gün sonu 353 olmuş. Değişim olacak gibi” paylaşımında bulundu.

YARISI TAMAM

CHP parti tüzüğünün 48’inci maddesine göre seçimli olağanüstü kurultay toplanması için kurultay delegelerinin tam sayısının salt çoğunluğunun, on beşinci gün mesai bitimine kadar noter aracılığıyla imzalarını genel merkeze iletmeleri gerekiyor. Bu da en az 625 delegenin imzasına denk geliyor.

CHP’de genel başkan değişimi isteyen partililer, olağanüstü kurultay toplanması amacıyla imza toplamaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde hiçbir ekip, kadro anlayışı barındırmadan sadece ve sadece delegelerimiz kendi inisiyatifleriyle, düşünceleriyle, kendine özgü 'değişim, dönüşüm ve umut kurultayı'na imza atmak üzere gerekli girişimlerde bulunmuşlardır" dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 26. dönem milletvekili Gaye Usluer ve CHP'liler ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Tüzün, "Cumhuriyet Halk Partisi olağanüstü seçimli kurultayının yapılması talebimizi sizlerin aracılığıyla bütün Türkiye'ye, partimizin yetkili organlarına ve kurultay delegelerimize duyurmak istiyorum. Kurultay delegeleri olarak buradalar. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi organlarında yer alan isimler olarak sembolik olarak buradayız. Bugün basın toplantımızı 11'de yapacağız demiştik ama 08.30'dan itibaren Türkiye'nin birçok yerinde kurultay delegelerimiz notere koşarak gidip, noter huzurunda imzalarını vermeye başlamışlardır. Bu anlamda değişimi ve dönüşümün vazgeçilmez olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Olağanüstü Kurultayımızın adı 'değişim ve umut kurultayı' olacaktır. Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde hiçbir ekip, kadro anlayışı barındırmadan sadece ve sadece delegelerimiz kendi inisiyatifleriyle, düşünceleriyle, kendine özgü 'değişim, dönüşüm ve umut kurultayı'na imza atmak üzere gerekli girişimlerde bulunmuşlardır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 17.7.2018 01:30

İLGİLİ HABERLER