Gündem
  • 23.5.2018 01:12

İşte CHP'nin liste başı yapıtğı FETÖ sevdalısı

CHP'den skandal! 'FETÖ sevdalısı'nı 1. sıradan aday yaptılar

CHP’de FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de memleketi olan Erzurum’da 1. sırada aday gösterilen Naci Turan’ın yakın geçmişte Bank Asya’ya el konmasına, İpek Koza Holding’e kayyum atanmasına karşı çıktığı öğrenildi. Turan, Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca gibi FETÖ’cülüğü ispatlı isimlerin tutuklanmasını da eleştirmiş.

CHP’de tartışmaya neden olan  milletvekili aday listesindeki en dikkat çeken isimlerden biri de Erzurum 1. sıra adayı Naci Turan'la ilgili Aydınlık gazetesi dikkat çeken bilgilere ulaştı.

Buna göre, Erzurum’da birinci sırada aday gösterilen eski Erzurum Baro Başkanı Avukat Naci Turan’ın FETÖ’cü kuruluşları ve isimleri destekleyen açıklamalar yaptığı ortaya çıktı.

MHP’de uzun yıllar siyaset yaptığı öğrenilen ancak istenmemesi nedeniyle partiden uzaklaştırıldığı iddia edilen Naci Turan’ın CHP’den aday olması Erzurum’da tepkilere neden oldu.

DUMANLI VE KARACA’YI SAVUNDU

Turan’ın vukuatı oldukça fazla.

Turan, Aralık 2014 tarihinde FETÖ’cü Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın serbest bırakılmasını istedi. Bağımsız ve özgür medyaya, toplumsal muhalefete baskı ve gözdağı vermek amacıyla Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığını iddia eden Turan, gözaltı süresinin keyfi olduğunu, bunun hukuk ve adalete zarar verdiğini söyledi.

EKREM DUMANLI MUHALİF SESMİŞ!

Turan şunları söylemişti:

“Hükümet basında, toplumda muhalefet istemiyor. Dumanlı ve Karaca hükümete muhalif ses oldukları için siyasi kaygılarla gözaltına alındı. 4 gündür nezarethanede hukuksuzca bekletildiler. Adaletin tecelli etmesini ve sevk edildikleri yargı makamlarınca serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi Türkiye'nin imajına, Türk demokrasisine leke düşürür.”

‘KOZA İPEK’E KAYYUM BİR DARBEDİR’

Turan’ın açıklamaları bununla da sınırlı değil. Turan, “siyasi iktidarın özgür medyayı susturmaya yönelik Koza İpek grubuna el konmasına” da tepki göstermişti. “Anayasa’ya karşı bu bir darbedir, bu bir başkaldırı harekatıdır” diyen Turan FETÖ kanalları için şu yorumu yapmıştı:

‘BUGÜN TV VE KANALTÜRK ÖZLEMLE İZLEDİĞİM KANALLAR’

“Bugün TV, Kanaltürk, akşamları eve gittiğimde özlemle izlediğim kanallardı. Orada muhalif bir ses duymak, bir hakikati duymak bana sevinç vermekteydi. Benim bilgi alma, aydınlanma kaynağım zoraki, hukuksuz şekilde kesildi. Bu eylemde gözüm kör, kulağım sağır edildi. Bir vatandaşın haber alma kaynağının böyle hoyratça elinden alınmasını, ekranların karartılmasını kınıyorum."

‘BANK ASYA’YA YAPILANLAR ZULÜMDÜR’

Bank Asya ile ilgili devletin politikalarını da eleştiren Turan şu sözleri söylemişti:

“Hükümet akıl tutulması yaşıyor. Bank Asya yönetimine el konulmasını izah etmekte zorlanıyorum. Bunun hukuki yanı yok. Bu bir siyasi linçtir. Hükümetin iktidar gücünü kullanarak toplumun belli bir kesimini temsil eden insanlardan intikam amaçlı olarak siyasi linç girişiminde bulunması hukukun bittiği noktadır. Devlet kendi eliyle kendi çocuğunu boğuyorsa, bankasını batırıyorsa bu bir zulümdür.”

 

CİNSEL TACİZLE İLGİLİ GARİP SAVUNMA

Naci Turan 2016 yılının Mart ayında da ulusal gündeme haber olmuştu. Turan’ın bir cinsel istismar davasında müvekkilini savunmak için sözleri sözler, infial yaratmıştı. Davada cinsel istismar yaptığı iddia edilen kişinin avukatını yapan Naci Turan, “10 yaşındaki çocuğun göğüsleri gelişmiş midir ki ellesin de istismar etsin” diyerek garip bir savunma yapmıştı.

Kaynak: Aydınlık

Güncellenme Tarihi : 23.5.2018 01:24

İLGİLİ HABERLER