Gündem
  • 28.1.2015 20:46

İşte Erdoğan'ın yeni Başdanışmanı

Saraçoğlu'nun atandığını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bugün yaptığı basın açıklaması ile de doğruladı.

Dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen ‘muhtarlar toplantısı’na katılan Saraçoğlu, gazetecilerin “Hayırlı olsun” dilekleri üzerine, “Yeni bir şey değil. Bir süredir Sayın Cumhurbaşkanı’nın danışmanlığını yapmaktayım” dedi.

PROF. DR. İBRAHİM ADNAN SARAÇOĞLU KİMDİR?

Aslen Safranbolu'lu olan İbrahim Adnan SARAÇOĞLU 1949 doğumludur. Kimya Mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra,1982 yılında yüksek lisans ve doktora çalışmasını Avusturya Graz Teknik Üniveristesin'de tamamladı.

1983-1986 yıllarında Graz Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji-Mikrobiyoloji kürsüsünde asistan olarak çalıştı. Karl Franzes Üniversitesinde 1987-1994 ve 1995-1999 yılları arasında da Viyana Teknik Üniversitesi' nde profesör olarak görev yapan Saraçoğlu' nun uluslararası yayınlanmış makale ve patentleri vardır. Aynı zamanda 1987-1993 yılları arasında AVL Araştırma Merkezinde Metabolit Sensörler konusunda araştırmacı ve yönetici olarak görev yaptı.

Türkiye' de LAB' lı deterjanlara geçişin öncülüğünü yaptı. Mart/2010 yılında Ankara' da dünyanın 3. büyük Tohum Gen Bankasının açılmasına ve yine aynı yıl Haziran/2010 da Türkiye' nin ilk Resmi Tıbbi Bitkiler Araştırma Laboratuvarının açılmasında etkin görev aldı.

Bitkilerin insan sağlığı üzerindeki çalışma ve araştırmalarını 40 yılı aşkın bir zamandır aralıksız sürdüren Prof. Saraçoğlu halen, İleri Bitki Kimyası konularında Marmara Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim dalında ve İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği ve Gıda Güvenliği Bölümlerinde Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde dersler vermektedir.

Saraçoğlu' nun geliştirdiği, önleyici ve koruyucu doğal bitkisel kürler uluslararası yayınlanmış birçok kitapta kaynak olarak gösterilmekte ve yurt dışı üniversiteler Prof. Saraçoğlu' nun geliştirmiş olduğu kürleri araştırmalarına almaktadırlar. Yine çok sayıda uluslararası resmi internet sitelerinde Prof. Saraçoğlu'nun kürleri yayınlanmaktadır.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:33

İLGİLİ HABERLER