Gündem
  • 18.6.2018 21:44

İşte Fayton'un yerini alacak araçlar

İstanbul'un adalarında atlara yaşatılan fayton eziyetine yönelik çalışmalar yapıldığı duyurulmuştu. İBB projeyi açıkladı. Kınalıada'da başlayacak uygulamaya göre faytonların yerini 12 kişilik elektrikli araçlar alacak.

Büyükada başta olmak üzere İstanbul'un yoğun ziyaretçi alan adalarında atlara yaşatılan fayton eziyeti büyük tepki çekiyordu. Aç-susuz saatlerce fayton çektirilen atların kurtarılması için hayvanseverler uzun zamandır kampanya yürütüyordu. Uzun süre çağrılara kulaklarını kapatan yetkililer, seçim sürecinde bu konuya olumlu mesajlar vermeye başladı. En son Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Yenikapı mitinginde "Atları faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yapıyoruz" demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar'da elektrikli araç kullanılmasının planladığını açıkladı. İBB'den yapılan açıklamaya göre, öncelikle Kınalıada'da olmak üzere; her biri en fazla 12 kişilik olmak üzere elektrikli araçla toplu taşımacılığın yapılması amaçlanıyor. İlk aracın önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağı kaydedildi. Yolculuk ücretleri ise İstanbulkart ile entegre olacak. İBB Meclisi kararı ile elektrikli araçların işletmesini İSPARK yapacak. Kınalıada'daki testin ardından diğer adalardaki toplu taşıma hizmetinin de elektrikli araçlarla yapılması amaçlanıyor.

İşte o araçlar...

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.6.2018 21:48

İLGİLİ HABERLER