Gündem
  • 20.10.2014 02:57

İşte Fethullah Gülen'in 'BAŞYÜCELER' şurası

SABAH, Gülen örgütünün tüm kritik kararlarının alındığı Başyüceler Şûrası'nın detaylarına ulaştı. 12 imamdan oluşan şûrayı, Gülen sonrası başına geçmeyi planladığı örgütün fiili lideri gibi çalışan Mustafa Özcan yönetiyor

Devleti yargı darbesiyle ele geçirme girişiminde bulunan paralel yapının, bugüne kadar hiç gün yüzüne çıkmamış gizli örgütlenmesini ilk kez SABAH açıklıyor. Örgütün en üst ve kozmik yapılanması Başyüceler Şûrası adını taşıyor. Bütün kritik kararların alındığı şura 12 kişiden oluşuyor. Mehdi ve kâinat imamı olarak anılan Fethullah Gülen'e bağlı bu şurayı yöneten kişi ise Mustafa Özcan. Bu gizli şûranın, İsa'nın 12 Havarisi'nden ve Şiilik'teki 12 İmam'dan esinlenmeler taşıyacak şekilde 12 kişiden oluşması dikkat çekici. SABAH Özel İstihbarat Bölümü güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Başyüceler Şûrası, Gülen örgütünün yürüttüğü Ergenekon ve 7 Şubat operasyonları ile 17-25 Aralık darbe girişimi gibi kritik kararları alan şura. Bütün kritik kararlarının alındığı bu şûranın altında ise İcra Kurulu var.

'DE FACTO' ÖRGÜT LİDERİ
İcra Kurulu'nun başındaki isim ise Türkiye'de ilk kez SABAH'ın bulup görüntülediği, sonradan yurtdışına kaçan polis ve istihbarat imamı Osman Hilmi Özdil. Özdil, Şûra'nın yöneticisi konumundaki Mustafa Özcan'ın emrinde çalışıyor, kritik konularda ona istihbarat veriyor ve gerektiğinde ondan operasyon emirleri alıyordu. Fethullah Gülen'in 1980 yılında ihdas ettiği başyücelik devleti makamı, Necip Fazıl Kısakürek'in Büyük Doğu ideolojisinde yer alıyor. Başyücelik 'devlet-i aliyye', yani yücelik devleti olarak anılan Osmanlı Devleti'ne de gönderme içeren bir nitelik taşıyor. Başyücelik makamına giren kişi tam gizlilik yemini ediyor, bu makamda bulunanlara eğer konuşurlarsa eşlerinden boş olma yemini ettiriliyor. Örgütlenme şemasında Fethullah Gülen, örgütün en tepesinde yer alan 'onursal lider' ve mehdi konumunda… Gülen'in kitaplarında isminin önüne koydurduğu M harfinin, Hazreti Peygamber'in ismini simgelediği ve aynı zamanda Mehdi kelimesini de çağrıştırmak için kullandığı belirtiliyor. Şûra, doğrudan doğruya "kâinat imamı" dedikleri Fethullah Gülen'e bağlı ama Mustafa Özcan, hem Osman Hilmi Özdil üzerinden İcra Kurulu'nu, hem de Gülen'in algısını yönettiği için aslında Gülen örgütlenmesinin fiili lideri konumunda. Bir başka deyişle Mustafa Özcan örgütün finans ve istihbarat ayağının yanı sıra 'onursal lider'in algısını da yönettiği için örgütün de facto lideri. Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil gibi Genelkurmay imamı olduğu söylenen Doktor Ali Bayram adlı imam da Mustafa Özcan'ın sözünden çıkmıyor. Ali Bayram, Şûra'nın yanı sıra İcra Kurulu'nda da görev yapıyor. Kimyacı Ersan lakaplı imam ise Türkiye'deki bütün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerini yöneten isim. Bu isimler arasında cemaatin KOM Daire Başkanlığı'na getirdiği Ahmet Pek de bulunuyor. Yine cemaatin Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na getirdiği Ramazan Akyürek de Doktor Selman kod adlı imamdan talimat alıyor. Kimyacı Ersan ve Doktor Selman da Kozanlı Ömer'e bağlı.

GÜLEN'İN SAĞLIĞINI İZLİYOR
Başyüceler Şûrası'nın altındaki İcra Kurulu'nda Kozanlı Ömer'in yanı sıra MİT imamı Murat Karabulut da bulunuyor. Kozanlı Ömer, koordinatör imam konumundaydı. Kozanlı'nın, İcra Kurulu'nun fiili başkanlığını yürüttüğü göreve Mustafa Özcan tarafından getirildiği belirtiliyor. İcra Kurulu'nda yine Mustafa Özcan'dan talimat alan yurtdışı işlerinden sorumlu imam Doktor Ali Ursavaş bulunuyor. Mustafa Özcan, Fethullah Gülen öldükten sonra onun yerine geçmek istediği için cemaatin örgütlenme modelini de ona göre kurgulamış. Özcan ayrıca Gülen'in sağlık durumu ile de yakından ilgilenen bir isim. Gülen'in sağlık durumu hakkında Hacettepe'deki doktorlar üzerinden sürekli bilgi de alıyor. Gülen'i şeker hastalığından ötürü ABD'de görmeye giden doktorlar Mustafa Özcan'la sürekli temas içinde. Şûra'ya bağlı olan İcra Kurulu'nda görev yapan isimlerden biri de Hidayet Karaca. Karaca ayrıca tüm medyadan sorumlu. İcra Kurulu'nda bulunan bir diğer isim ise Mahmut Akpınar. Örgütlenme şemasında Başyüceler Şûrası'na bağlı olarak finans şurası, kıta imamları, bölge imamları, ülke imamları, müfettişler ve il imamları bulunuyor.

İŞTE O İMAMLAR
Mustafa Özcan
Şerif Ali Tekalan
İlhan İşbilen
Suat Yıldırım
Mehmet Ali Şengül
Erdoğan Tüzün
İsmet Aksoy
Bahattin Karataş
Hüseyin Kara
Ali Bayram
Abdullah Aymaz
İsmail Büyükçelebi


SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:56

İLGİLİ HABERLER