Gündem
  • 16.1.2014 00:00

İşte Fethullah Gülen'in şifreli konuşmasının çözümü

Amerika'da yaşayan Gülen'in adamlarıyla yaptığı konuşmalar gündemi sarstı. Oturduğu yerden ihale dağıtıyor, bir bankadaki para trafiğini yönetiyor. İşadamları ve medya patronlarına da mesaj yolluyor

Paralel örgütün ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan lideri Fethullah Gülen'e ait ses kayıtları, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Türkiye'den bir kişiyle telefonda yaptığı konuşmalar dinlemeye takılan korku imparatorluğunun lideri Fethullah Gülen'in, Pensilvanya'dan yönettiği örgüte talimatlar verdiği görüldü. "soundcloud. com" adlı internet sitesinde yayınlanan telefon kayıtlarından, Tüpraş'a maliye baskınının önceden paralel örgüt tarafından Koç'a haber verildiği, Bank Asya'ya el konmasını önlemek için BDDK'daki örgüt mensuplarının devreye sokulduğu, iş dünyasının ünlü isimlerinin, Fethullah Gülen'in gözüne girmek için adeta birbiriyle yarıştığı görülüyor. Ağlayarak verdiği vaazlarındakinden çok uzak görünen Fethullah Gülen'in, sert ses tonuyla, din adamından çok bir mafya babası edasıyla konuşması dikkat çekiyor. İşte o telefon kayıtları:

'Bank Asya'ya para yatırın'


Görüşme Tarihi: 25 Aralık 2013. (Arayan kişi, Bank Asya'nın zorda olduğunu, kurumların paralarını çektiğini söyleyip, "Ne yapalım" diye soruyor) - Efendim Ali Bey'in işyeriyle alakalı. Büyük müşterilerden bir kaç tanesi almış şeylerini. (Bank Asya'dan paralarını çekmişler) Tabi o bayağı büyük. Bunlar içerisinde henüz belli olmayan THY var, bir de banka var. O da alırsa biraz zorlanacak gibi görünüyor. Acaba biz arkadaşlarla beraber olacağız birazdan. Onlarla böyle usturubuyla görüşsek, böyle önde gelenleri 2001'de olduğu gibi şeylerini (Paralarını) yatırmalarını istesek. Uygun'un olur mu?
- Fethullah Gülen: O elinizdeki şeyler olmuyor mu? (Cemaat mensuplarının altınlarını kastediyor)
- Onlar küçük kalıyor efendim.
- Fethullah Gülen: Öyle mi?
- Evet. Yani büyük. Bayağı büyük. Arkadaşların da paniğe maniğe sevketmeden külli şeyin olması.
- Fethullah Gülen: Yolu var mı onun?
- Efendim şu anda bazıları ihtiyaçtır deyip kendileri aramış. Biz bunu aşarız diye bir şey olmuş fakat şu andaki görüntü, THY ne yapacak belli değil? 300 küsur. (THY'nin parası 300 milyon TL) Bir de o bankanın 300 küsur. Öyle büyük toplu şey yaparlarsa, yapma ihtimalleri çok yüksek. Çekme ihtimalleri. Efendim arkadaşlarla görüşerek, arkadaşlar yakın manzara çevrelerin yani şeylerini (Paralarını) oraya, 2001'de olduğu gibi yatıracaklar.
- Fethullah Gülen: Mümkün mü o?
- Daha önceden zatıalinizin tensibiyle 2001'de yapmıştık.
- Fethullah Gülen: Yapın. Yapın. Hiç hissetmeden çarçabuk hemen yapın. Çarçabuk.

 

 

TÜPRAŞ baskınını Koç'a cemaat mi haber verdi?

Fethullah Gülen'le Türkiye'den kendisini arayan kişi arasında 14 Ekim 2013 tarihinde yapılan telefon görüşmesinin bir bölümünde geçen diyaloğun, Koç Grubu'na ait Tüpraş rafinerisine yapılan müfettiş baskınıyla ilgili olduğu belirtiliyor. Konuşmadan, cemaatin Tüpraş'a baskın yapılacağını haber verdiği, Koç Grubu'nun teşekkür ettiği ve buna karşılık, Türkçe Olimpiyatları'na sponsor olmak istediği anlaşılıyor. İşte o diyalog: - Efendim, zatıalinizle görüştükten sonra geçen gün Mustafa Bey aradı Koç. (Mustafa Koç) Sizin orada başkentteydi (Washington) bir süredir. "Aile içinde de teyit ettiler" dedi. "Memnuniyetle biz sponsor olmak istiyoruz" dedi. (Koç Holding Türkçe Olimpiyatları'na sponsor olmak istiyor) Adnan Polat Bey de kendisini aramış efendim o görüşmeden sonra.
- Fethullah Gülen: Evet iyi olmuş. Onların (Polat) bulunması da iyi. (Polat da sponsor olmak istiyor) Onlara (Koç'a-Tüpraş konusu) karşı da yukarıdan bir tavır var da. Fakat mali şeyleri karışık, problem olabilecek yanları yoksa bi şey yapamazlar yani. Üzerlerine müfettişler salınsa bile bi şey yapamazlar.
- Rahat duruyorlar efendim.
- Fethullah Gülen: Evet. Zannediyorum tedbir aldılar. 'Haberdardılar.' (Tüpraş'ın denetleneceğinden haberleri vardı) - Evet Efendim. Teşekkür ettiler o hususta. Davetiye taslağı gibi kendisini istişare makamında şeyler yapalım mı efendim. Temas yapalım mı bu konularda.
- Fethullah Gülen: İyi olur. Ama şey, Büyük Patron pek bilmesin. Onunla temasımızı çok bilmesin.
- Başüstüne efendim. O konuda zannedersem bir takip altındayız. Bazı hususlar var. O gelen arkadaşlar zatıalinizin o tarafa geldiler. Geçen başıma bir vakıa geldi. Size de gelip aktarıcam efendim. Zannedersem o konuda takip ediyorlar orayla alakalı.
- Fethullah Gülen: Doğrudur.

 

SABAH GAZETESİ

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:28

İLGİLİ HABERLER