Gündem
  • 27.5.2015 13:29

İşte ilk Türk yerli uçağı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye yerli yolcu uçağında ilk adımı TRJ 328 ile atacak. İlk uçuş ise 2019'da gerçekleştirilecek. Daha sonraki aşamada üretilecek olan TRJ628 ise tepeden tırnağa tamamen Türk mühendisliğinin eseri olacak" diyerek ilk yerli yolcu uçaklarımızın özelliklerini açıkladı.

 
Başbakan tarihi projeyi açıkladı
İşte konuşmadan kısa notlar:
2002 yılından bu yana ilk defa AK Parti yerli uçakla ilgili adımlar attı. Dün başka bir gururu yaşadık. Hakkari Yüksekova Havalalanı'nı açtık. Bu havalimanı ile birlikte havalimanı sayımızı da 55'e çıkarttık. Terör örgütünün onca baskısına rağmen güçlü bir irade ile bu havalimanını yapmamızda ayrıca bir öneme sahiptir. Biz bir karar aldık mı karşımıza kim çıkarsa çıksın hepsini aşar kararımızı mutlak şekilde uygularız. Hiçbir şey aldığımız kararı durduramaz. Öte yandan iki hava yolu şirketimiz 2003'de 63 noktaya uçarken şimdi 237 noktaya uçuş yapar hale geldi. Milli uçak yapımımda 1944'den bu yana çok şey kaybettik. Savunma sanayide de bu geçerli. Savunma Sanayide bugün yerli kullanım yüzde 50'lileri aştı. Bir zamanlar kapatılan ROKETSAN bugün küresel piyasada önemli bir yer edindi. Eğer AK Parti olmasaydı şu an geliştirilmiş bir çok şey durdurulmuş olacaktı. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a inşaa etmek üzere harekete geçtik. Ordu-Giresun Havalimanı'nı denizin üzerine inşaa ettik. Son 12 yılda 10 milyon vatandaşımız uçağa binme imkanına sahip oldu.

İLK MİLLİ BÖLGESEL YOLCU UÇAĞI
Türkiye darbelere, dar siyasi anlayışlara izin vermeyecektir. 12 yılda savunma sanayiinin her alanında büyük adımlar attık. MİLGEM, Sismik Araştırma Gemisi, HÜRKUŞ gibi projeleri yaptık. 5 milyon dolarlık yıllık üretimle öncü ülkeler arasındayız. İnşallah uçağımızı da 2023'te uçuracağız. Türkiye bundan sonra savunma için ne istiyorsa kendisi hayata geçirecek. Çok önemli bir atılımı gerçekleştirecek bir kararı almamız gerekiyordu. Bu da ilk milli bölgesel yolcu uçağı.

2023'te uçuş gerçekleşecek. Yüzde 100 milli bölgesel uçağımız Türk semalarında uçmuş olacak.
Türkiye yerli yolcu uçağında ilk adımı TRJ 328 ile atacak. İlk uçuş ise 2019'da gerçekleştirilecek.
Daha sonraki aşamada üretilecek olan TRJ628 ise tepeden tırnağa tamamen Türk mühendisliğinin eseri olacak.

Dünyada büyük yankı uyandıracak olan yüzde 100 Türk uçağı 70 kişilik kapasitesi ile havacılığı bambaşka boyuta taşıyacak. En son teknolojinin kullanılacağı bu uçak inişe uygun olmayan yerlere de iniş sağlayabilecek.

GÖKLERDE MİLLİ ÇAĞ
Bu uçak ile göklerdeki milli çağın başlangıcı olacak.
Onlar engeller AK Parti yapar. Nuri Demirağ'ı engellediler... Milli iradeye dayalı hareketler asla ölmezler. Nuri Demirağ'ın projesi engellenmeseydi belki bu projeler daha kısa sürede olurdu. Ama bizi engelleyemeyecekler. Türkiye'yi küresel bir güç olmaktan alıkoyamayacaklar. 7 Haziran bu anlamda önemli bir adım.

Hızlı tren bir hayaldi. Bir ulaştırma bakanı, "Bizim torunlarımız bile göremez" demişti. Ama biz yaptık. Birşeye inanmak lazım. Bütün bunlar bütüncül bir stratejinin eseri olabilir. YHT, Ankara-İstanbul arası dışarıdan transferlerle oldu. Bundan sonra kendi üreten ülke oldu. Havalimanlarımızın artması oldu. Artık çapraz uçuşlar yapılacak. Ara uçuş yapacak uçak modellerine ihtiyacımız vardı. Bütün Anadolu birbirine entegre olacak. Herkes her yere uçabilecek. Sivil havacılık anlamında attığımız adım askeri savunma sanayisi anlamında da gelişme sağlayacak. Bu uçaklar askeri nakliye uçağı, ambulans uçağı olarak da kullanılabilecek kapasitede. Sivil ve askeri ihtiyaçların karşılanacağı bir dönem başlıyor.
Tüm projeler söylenen zamanda hayata geçirilecek. İstanbul dünyanın en büyük havalimanına, en büyük köprüsüne sahip olmanın yanında en büyük asma köprüye sahip olacak. İstanbul, dünyanın en önemli ulaşım, teknoloji havzalarından biri olacak. Göklerde bir Türk projesinin hayırlı olmasını diliyorum. Nuri Demirağ yalnızdı ama bu projeyi yapan arkadaşlarımız yalnız değildi. Bizim arkamızda 78 milyonluk inançlı bir millet var.

İŞTE MİLLİ YERLİ YOLCU UÇAKLARIMIZIN ÖZELLİKLERİ
Türkiye 2023 yılına kadar 60-70 yolcu kapasiteli milli bölgesel yolcu uçağı geliştirilmesi projesi kapsamında öncelikle halen başka ülkelerde kullanımda olan 32 kişilik bir yolcu uçağının üretimine başlayacak. Halen çeşitli ülkelerde kullanımda olan 32 kişilik bir uçak modernize edilerek jet motorlu modeli TRJ-328, pervaneli turboprop modeli T-328 adıyla Türkiye'de üretilecek.

32 kişilik yolcu uçağı, bölgesel yolcu uçağı projesi kapsamında özgün olarak geliştirilecek 60-70 yolcu kapasiteli uçağın tasarım ve geliştirme süreçlerini hızlandıracak. Bölgesel 60-70 kişilik yolcu uçağı projesinde Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) tarafından ana yüklenici olarak STM Savunma Teknolojileri Mühendislik görevlendirildi. Uçağın geliştirilmesi için STM ile ABD'li Sierra Nevada Corporation (SNC) arasında da mutabakat anlaşması yapıldı. 60-70 kişilik uçağın jet motorlu modeli TRJ-628, pervaneli turboprop motorlu modeli TR-628 olarak adlandırılacak. Uçakların hız, menzil ve diğer teknik detayları tasarım ve geliştirme aşamasında belirlenecek.

UÇAĞIN TEKNİK AYRINTILARI
Yerli yolcu uçağı projesi kapsamında 32 kişilik uçağın alt sistemlerinin üretimi savunma sanayi şirketlerinden STM önderliğinde, TAI, Aselsan , TEI, Havelsan, THY Teknik, Alp Havacılık, Kale Havacılık, TCI, TSI ve diğer şirketler tarafından yapılacak. 32 kişilik jet motorlu TRJ-328'in hızı 750 kilometre, menzili 3,720 kilometre olacak ve uçak 1,400 metrelik kısa pistlerden kalkabilecek. Uçağın turboprop modeli ise 620 kilometre hıza ve 1,850 kilometre menzile sahip olacak. Uçaklar ambulans, deniz karakol uçağı, askeri nakliye, istihbarat uçağı olarak da görev alabilecek.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:12

İLGİLİ HABERLER

//