Gündem
  • 29.9.2016 14:16

İşte kripto hain dekanın sahtekarlığı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "kripto dekanı" iddialarıyla gündeme gelen ve Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında tutuklanan eski Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Fatih Karaosmanoğlu'nun, 1985 yılında "cemaat" adı altında örgütlenen FETÖ'ye yönelik operasyonda jandarma tarafından gözaltına alınması sonrasında, nüfus kütüğünü ve adını değiştirdiği ortaya çıktı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski PAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Karaosmanoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sevk edildiği adliyede "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanırken, soruşturmada ilginç ayrıntılara ulaşıldı.

Karaosmanoğlu'nun GBT'sini araştıran polis, kimlik bilgilerinin 1987 yılında değiştirildiğini tespit etti. Buradan hareketle inceleme başlatan polis, Karaosmanoğlu'nun hukuk fakültesinde öğrenci olduğu 1985 yıllında, o dönem "cemaat" adı altında yapılanan FETÖ'ye yönelik Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Adatepe köyündeki jandarmanın operasyonunda gözaltına alınan 34 kişi arasındaki "Zülkarneyn Karaosmanoğlu" olduğunu belirledi.

Karaosmanoğlu'nun, bu olayın ardından 1987 yılında mahkemeye başvurarak "Zülkarneyn" olan adını "Fatih" yaptırdığı, aynı dönem yönlendirmesiyle babasının da "Hatemi" olan adını "Hakan" olarak değiştirdiği, "Denizli Çameli" olan nüfus kayıtlarının ise Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla "Ankara Keçiören"e taşındığı kayıtlarda ortaya çıkarıldı.

Değişen kimlikteki bilgileriyle geçmişteki kovuşturmaların da izlerini silen Karaosmanoğlu'nun, mezuniyetinin ardından bir süre avukatlık yaptığı, daha sonra Ankara'da Polis Akademisinde Güvenlik Bilimleri Fakültesi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü öğretim üyeliği, PAÜ'de İletişim Fakültesinde dekanlık, PAÜ İktisadi ve idari Bilimler Fakültesinde dekan vekilliği, son olarak da Adıyaman Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulunduğu bildirildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma çerçevesinde Karaosmanoğlu, Adıyaman Üniversitesindeki görevinden açığa alınmış, ardından ihraç edilmişti. Ankara'da geçen hafta gözaltına alınarak Denizli'ye getirilen Karaosmanoğlu hakkında "FETÖ'nün kripto dekanı" iddiaları ortaya atılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 29.9.2016 14:24

İLGİLİ HABERLER