Gündem
  • 16.1.2019 19:50

İşte Münbiç'te 5 Amerikan askerinin öldürüldüğü patlama anı

Münbiç'te bombalı saldırı! Ölü sayısı 14'e çıktı
Münbiç'te ABD askerlerinin içinde bulunduğu bir restoranda patlama meydana geldi. Kasr El-Umara adlı restoranda saat 14.00 sıralarında yaşanan patlamada 4'ü ABD askeri, en az biri de PKK'lı olmak üzere 14 kişinin öldüğü ileri sürüldü. Kanlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği belirtildi. ABD'li bir yetkili saldırıda ölen ABD askeri sayısının 4 olduğunu açıkladı. Saldırıda 3 ABD askerinin de yaralandığını ifade etti.

Münbiç şehir merkezinde bulunan Kasr El-Umara adlı restoranda saat 14.00 sularında buyuk çaplı bir patlama meydana geldi.

Restoranda patlama anında en az 15 ABD askerinin olduğu ve çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu ilk gelen bilgiler arasındaydı.

Yerel kaynaklar patlamada en az 5 ABD askerinin öldüğünü ileri sürmüştü.

Al Jazeera ise saldırıda en az 9 kişi öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Reuters haber ajansı ise saldırıda 2 ABD askeri, en az biri PKK'lı olmak üzere toplam 14 kişinin öldüğü bilgisini paylaştı.

ABD'li bir yetkili ise saldırıda 4 Amerikan askerinin öldüğünü, 3 ABD askerinin de yaralandığını açıkladı.

Patlama sonrasında PYD militanları tüm bölgeyi kuşatırken olay yerinin hemen yanında bulunan bir okula Amerikan helikopteri indiği ve yaralıları tahliye ettiği bildirildi.

ŞEHRİN DIŞINDA TÜRK VE ABD BİRLİKTE DEVRİYE YAPIYOR

Halep'in Münbiç ilçesi, Ağustos 2016'dan bu yana YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor. ABD, ilçenin DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından YPG/PKK'lıların ilçeyi terk edeceğini sözünü vermişti.

Taahhütün yerine getirilmediği uzun sürenin ardından Türkiye ve ABD, 2018'in Haziran ayında Münbiç yol haritasında uzlaşmıştı.

Plan çerçevesinde Türkiye ve ABD, ilçenin dışında ortak devriyelerini sürdürüyor. İlçe merkezinde ise ABD askerleri devriye atıyor.


 

Güncellenme Tarihi : 16.1.2019 20:00

İLGİLİ HABERLER