Gündem
  • 22.5.2018 00:13

İstifa eden bürokratlar AK Parti listesinde yer aldı

24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa eden 6 kamu görevlisi AK Parti'den aday gösterildi. Emniyet eski Genel Müdürü Selami Altınok ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir gibi isimler AK Parti'nin aday listesinde yer alıyor.

AK Parti'nin 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan aday listesinde görevinden istifa eden 6 kamu görevlisi bulunuyor.

AK Parti'den aday olmak için görevinden istifa eden, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey milletvekili aday listede yer aldı.

Listede istifa eden bürokratlar şöyle:

- Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek

- Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz

- Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir

- Emniyet eski Genel Müdürü Selami Altınok

- Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı

- Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey

7 Haziran'da 500’den fazla istifa olmuştu

7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den milletvekili olmak isteyenlerin sayısı 6 bin 223 kişi olurken bunların 500’ten fazlasını bürokratlar oluşturmuştu.

AK Parti’den 3 bin 656 aday adayının olduğu 1 Kasım seçimlerinde ise hem sıkışık takvim, hem de partilerin 7 hazirandaki aday listeleri üzerinde yoğun değişiklik yapmayacağı beklentisiyle bürokratlar sandık yarışına mesafeli durmuştu.

Bu seçimde de bürokratların en çok AK Parti’ye teveccüh göstermesi bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 22.5.2018 01:15

İLGİLİ HABERLER