Gündem
  • 19.8.2017 00:15

İtirafçı olan FETÖ'nun soytarısı Atalay Demirci paçayı kurtardı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, ’Terör örgütü üyeliği’ ve ’Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan komedyen Atalay Demirci’nin, tahliye kararına yapılan itiraz, bir üst mahkemece reddedildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, dün görülen duruşmada, ilk kez hakim karşısına çıkan sanık Atalay Demirci, etkin pişmanlıktan yararlanması göz önünde bulundurularak, yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Tahliye kararının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirci’nin kaçma şüphesi, hakkındaki suçlamaya ilişkin öngörülen ceza miktarı ve delil durumuna göre tutukluluk halinin devamına hükmedilmesini talep ederek karara itiraz etti.

İtiraz kararını değerlendiren bir üst mahkeme Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazını reddederek, Demirci’nin tahliye kararını onayladı.

Atalay Demirci itirafçı oldu

FETÖ soruşturması kapsamında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ ve ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlarından tutuklanan komedyen Atalay Demirci, dün adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Demirci etkin pişmanlıktan yararlanmak için polis ve savcılıktaki ifadesinde örgütle ilgili bildiği her şeyi anlattığını söyledi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya sanık Demirci ile avukatı ve yakınları katıldı. Demirci, 1 yıl 12 gündür tutuklu olduğunu, örgütün hiçbir kademesinde görev almadığını, sadece 2000 yılında sonradan örgüte ait olduğunu öğrendiği Dünya radyoda program yaparak bu yapıyla tanıştığını savundu. Demirci, örgütle ilişkisini şu sözlerle anlattı:

“Radyoda program yapmaya başlayınca örgütle ilişkim gelişti. Sonrasında turneler başladı. Gösterilerin, cemaatin organizasyonu olduğunu bilmiyordum. 2007’ye kadar turneler devam etti. 2005 yılında ABD’de Türk derneğinin organizasyonunda Pensilvanya’ya gideceğimiz söylendi. O ziyareti orada öğrendim. Basında gösterilen o fotoğraf da orada çekildi. Biat ya da itaatle orada olmadım. Himmet vermedim, karımı kendi hür irademle kendim seçtim, çocuklarımın isimlerini kendim koydum.”

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.8.2017 00:53

İLGİLİ HABERLER