Gündem
  • 12.2.2019 13:48

İttifakta ikinci aşama başlıyor! Erdoğan ile Bahçeli harekete geçti!

AK Parti ile MHP arasında yapılan Cumhur İttifakı'nın kapsamı genişletiliyor. İttifak dışında kalan 49 il yeniden gözden geçirilecek.

AK Parti ve MHP'nin FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘Yenikapı ruhu’ ile kurduğu Cumhur İttifakı'nın kapsamı genişliyor. 31 Mart için 30 büyükşehir ve liderlerin memleketinde ittifak yapacak olan AK Parti ve MHP'de ittifakın kapsamının genişletilmesi için çalışmalar yürütülüyor. İttifak kapsamı dışında kalan 49 il yeniden gözden geçiriliyor.

CHP'li 8 belediye ittifaka

İki partinin amacı CHP ve HDP'nin elinde bulunan illerin Cumhur İttifakı yönetimine geçmesi. Bu kapsamda, CHP'nin elinde olan 8 il yeniden değerlendirilecek. "CHP'nin kalesi" diye adlandırılan illerin olası iş birliği ile Cumhur İttifakı'na geçmesi sağlanacak. CHP'nin 2014'te birinci olduğu, Çanakkale, Sinop, Burdur, Edirne, Giresun, Kırklareli, Yalova ve Zonguldak'ta ikinci sırada AK Parti yer alıyor. Çanakkale ve Sinop dışında kalan diğer illerde MHP'nin AK Parti'ye destek vermesi durumunda iki partinin oy oranı CHP'yi geçiyor. Böylelikle CHP'nin bu belediyeleri ittifaka geçiyor.

Güçlü olanı destekle

Cumhur İttifakı'nın odağında HDP'li ve kayyum atanan belediyeler de olacak. Bu illerin içinde MHP'nin 2014 seçimlerinde kıl payı kaçırdığı Iğdır yer alıyor. AK Parti'nin MHP'yi Iğdır'da desteklemesiyle bu ilde MHP birinci parti oluyor. Kayyum atanan belediyelere de formül aranıyor. Bu illerde de "güçlü olanı destekle" formülünün uygulanacağı belirtiliyor. Bu kapsamda iki partiden birinin adayını geri çekmesi bekleniyor.

Ortak miting Ankara'da

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından AK Parti ve MHP sahada da çalışmalara başladı. İttifak ruhu için hassas davranan iki partide seçim çalışmaları da ortak yürütülüyor. AK Parti'li belediye başkan adaylarına MHP'li isimler eşlik ederken, MHP'li belediye başkan adaylarının çalışmasına da AK Parti'li isimler eşlik ediyor. Çalışmalarda ittifakın siyasi birliktelikle sınırlı olmadığı, devletin ve milletin bekası için ortak hareket edildiği vurgulanıyor. Birlik ve beraberlik ruhu tam manasıyla sahaya yansıtılıyor.

İkinci miting Adana

İttifakta merak edilen konular arasında yer alan ortak mitingin adresi de belli oldu. Liderlerin ortak mitingi Ankara'da olacak. Ankara'daki mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katılması planlanıyor. Söz konusu mitinge ilişkin tarih planlaması her iki liderin programları dikkate alınarak belirlenecek. Ankara dışında başka bir ortak mitingin de önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Adresin ise bu kez MHP'nin destekleneceği büyükşehirlerden biri olan Adana olması planlanıyor.

Final Yenikapı'da mı?

Finalin ise İstanbul'da Cumhur İttifakı'nın temelini oluşturan Yenikapı'da yapılması öngörülüyor. Burada, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’nin mesajlarında işaret ettiği Yenikapı ruhunun canlı tutulması hedefleniyor.

Güncellenme Tarihi : 12.2.2019 14:46

İLGİLİ HABERLER