Gündem
  • 23.10.2017 16:31

İzmir Milletvekili Aytun Çıray CHP'den istifa etti

CHP İzmir Milletvekili Çıray'ın, Meral Akşener'in kuracağı yeni partiye katılacağı iddia ediliyordu

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray partisinden istifa etti. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın, Meral Akşener tarafından kurulacak partiye katılacağı iddiası Ankara kulislerini hareketlendirmişti.

25 EKİM'DE DUYURULACAK

Meral Akşener'in öncülüğündeki yeni parti 25 Ekim Çarşamba günü resmi kimliğine kavuşacak. Yeni partiye ilişkin tüm detaylar Ankara Yenimahalle'deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nden duyurulacak.

YENİ PARTİNİN MİLLETVEKİLİ ÜYELERİ

Meclis'te halen bağımsız milletvekilleri olan Nuri Okutan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ yeni partiye katılacaklarını açıklayan isimler arasında.

AKŞENER'DEN ÇIRAY AÇIKLAMASI

Bir gazetecinin, CHP Milletvekili Aytun Çıray'ın partisinden istifa ederek kurulacak olan partiye transfer olacağına ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine Akşener, şöyle cevap vermişti:

"Kendisine soracaksınız, ben bir şey diyemem. Ama şöyle bir hedefimiz yok bizim; Ne AK Parti'den, ne CHP'den ne de MHP'den parantez içerisinde 'transfer' yapıp da bir grup kurma hedefimiz yok.

Akşener, kuracakları yeni parti ile ilgili soruya ise, "Çok iyi gidiyor. İşte kurucular kurulumuz tamamlandı. Program ve tüzüğümüz tamamladı. Kurucular kurulunda yer alacak olan arkadaşlara hem tüzüğümüz hem programımız gönderiliyor. Türkiye'de yeni bir siyasi parti doğmuş olacak. Milletin kurduğu bir parti bu. Çok fazla talep olmuştu, bazı arkadaşlarımıza daha sonraki görevlerde kadrolarda yer vermek üzere imkan bulamadık ama 200 civarında kurucular kurulunun olduğu bir siyasi parti doğuyor. Hayırlı olur inşallah, rekabette hep fayda vardır. Bugünden itibaren görüyorsunuz ki dil, tavırlar, davranışlar değişti. Dolayısıyla daha da Türkiye'nin partimizden sonra yöneticilerinin, güçlülerin dilinin yumuşacağını göreceksiniz" diye cevap verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 23.10.2017 16:35

İLGİLİ HABERLER