Gündem
  • 1.9.2016 00:03

Kabine'de Efgan Ala depremi

Emrinde çalışan 300 bin istihbarat ve güvenlik elemanına rağmen darbeyi darbe olduktan 2 saat sonra öğrenen Efgan Ala istifa etti. Ala darbeyi önceden öğrenemediği gibi 45 gündür kayıp olan Darbe İmamı'nı bulmak bir yana izine bile ulaşamamıştı.

EFKAN ALA GÖREVİ BIRAKTI, YERİNE SÜLEYMAN SOYLU GELDİ

Görüşme sonrasında Başbakan Binali Yıldırım kısa bir açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bıraktığını açıkladı.

Yıldırım, "İçişleri görevini bırakan Efkan Ala'ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Efkan Ala görevini bıraktı

Efkan Ala'nın yerine Süleyman Soylu atandı.

Süleyman Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine de Mehmet Müezzinoğlu getirildi.


HANDE FIRAT: HERKESE SÜRPRİZ OLDU
Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Başbakan'nın açıklaması sonrasında CNNTürk'te yaptığı ilk açıklmada Efkan Ala'nın görevinden ayrılması ve yerine Süleyman Soylu'nun gelmesini sürpriz olarak nitelendirdi. Fırat, 'Bu gelişme Ankara'da kimse tarafından beklenmiyordu. Hatta kabine üyeleri için bile sürpriz olmuştur' dedi.

Hande Fırat ilk değerlendirmesinde şunları söyledi; "Sürpriz diyebiliriz bu gelişmeye. Bir süredir Ankara'da kabine revizyonu konuşuluyordu ancak bugün için bir tasarruf beklenmiyordu. Ama belli bir süre sonra, ekim gibi kabine revizyonu bekleniyordu. Bugün aniden bir görüşme oldu ve değişiklik oldu.

Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı döneminde bir darbe kalkışması atlatıldı. Bu girişimde polisin başarısı bir kenara koyulmalı. Polislerin içinde de temizliğe yönelik Ala'nın bir çalışması vardı.

Cumhurbaşkanı'nın Efkan Ala ile bir görüşmesi olmamış. Kaynaklarımdan öğrendiğim kadarıyla...

Mini ve sınırlı bir kabine değişikliği denebilir buna. Yerine gelen Süleyman Soylu ise Ankara'da hep konuşuluyordu. Soylu'nun darbe gecesi girişimleri ve darbenin engellenmesi için yaptığı gayretler hep gündemdeydi. 15 Temmuz sonrası gelen bu mini revizyon için 15 Temmuz revizyonu denebilir. 

Bu gelişme kabinenin diğer üyeleri içinde sürpriz oldu. Mehmet Müezzinoğlu ise daha önce Sağlık Bakanı'ydı. Müezzinoğlu'nun da kabineye bu şekilde girmesi sürpriz oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 1.9.2016 00:53

İLGİLİ HABERLER